Kefires, zabpelyhes Graham zsemlék... |
... azaz újabb kísérlet a tk. lisztből készült kelt tészták témakörében.
Sok volt az elmúlt hónapokban az új recept, most egy kis pihenőre megyek, de hamarosan újra jelentkezem!
Hozzávalók:
- 350 g kefir
- 1 tk. méz
- 1 ek. almaecet
- 2 ek. olívaolaj
- 100 g finomra hengerelt zabpehely
- 300 g Graham liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2 tk. tengeri só
a szóráshoz:
- zabpehely
Elkészítése:
A hozzávalók - ebben a sorrendben - mentek a kenyérsütőgépem üstjébe. 1,5 órás dagasztás-kelesztés program lejártával a megkelt tésztát átdolgoztam. 6 zsemlét formáztam. Sütőpapíros lemezre téve pihentek, letakarva még 1 órát. A duplájára kelt zsemléket vízzel lepermeteztem, zabpehellyel megszórtam, végül 220°C-ra előmelegített sütőben sültek kb. 20 percig.
A liszt és a zabpehely minőségétől függően a kefir mennyisége változhat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése