Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 21., kedd

Kefires, zabpelyhes Graham zsemlék...

Kefires, zabpelyhes Graham zsemlék...



... azaz újabb kísérlet a tk. lisztből készült kelt tészták témakörében.


Sok volt az elmúlt hónapokban az új recept, most egy kis pihenőre megyek, de hamarosan újra jelentkezem!



Hozzávalók:


  • 350 g kefir
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. almaecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 100 g finomra hengerelt zabpehely
  • 300 g Graham liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  •  2 tk. tengeri só


a szóráshoz:


  • zabpehely


Elkészítése:



A hozzávalók - ebben a sorrendben - mentek a kenyérsütőgépem üstjébe. 1,5 órás dagasztás-kelesztés program lejártával a megkelt tésztát átdolgoztam. 6 zsemlét formáztam. Sütőpapíros lemezre téve pihentek, letakarva még 1 órát. A duplájára kelt zsemléket vízzel lepermeteztem, zabpehellyel megszórtam, végül 220°C-ra előmelegített sütőben sültek kb. 20 percig.


A liszt és a zabpehely minőségétől függően a kefir mennyisége változhat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése