Skót palacsinta... |
... mert az édesszájú manócskák éppen délutáni nasira vágytak.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 2. tk. sütőpor
- 50 g kristálycukor (pl. házi vaníliás)
- nagy csipet só
- 2 tojás
- 300 ml tej
- 2 ek. vanília-kivonat (opcionális)
a sütéshez:
- napraforgóolaj
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd elkeverjük. A közepébe mélyedést vájunk, ide ütjük a tojásokat. A tejet és a vaníliát folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük. Serpenyőben olajat hevítünk. A masszából evőkanálnyi halmokat merünk, egyszerre 2-őt, 3-at sütünk. A palacsinták egyik felét addig sütjük, míg kis buborékok nem jelennek meg a felszínén. Utána megfordítjuk, és ezt az oldalát is aranyszínűre sütjük. Csomagoljuk a palacsintákat tiszta konyharuhába, hogy tálalásig ne hűljenek ki! Lekvárral, meleg vajjal, almazselével, citromsodóval, csokoládé-, vagy vaníliakrémmel...isteni!
Megjegyzés: Az egészségükre odafigyelők, speciális étrendet követők tk. liszttel, nyírfacukorral (mézzel) is készíthetik kicsivel több tej hozzáadásával! Igaz, hogy az már nem lesz skót palacsinta, de úgy is finom lesz! :-)))
Forrás: Rachel Allen - A család kedvencei
Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
VálaszTörlésMennyi sütőpor megy bele?
VálaszTörlésKöszi! :-)
VálaszTörlés