Őszibarackos, szedres muffin... |
... uzsonnára. Korábban gyümölcsös reggeli muffin néven közzé tettem már Rachel Allen receptjét. Tulajdonképpen ez ugyanaz, csak 100%-ban teljes kiőrlésű liszttel sütve azért, hogy én is nyugodt szívvel megehessem.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 100 ml tej
- 100 ml natúr joghurt
- 75 ml napraforgóolaj
- 1 tk. vanília-kivonat
- 225 g tk. tönkölybúza liszt
- 3 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 100 g Graham liszt
- 100 g barna nádcukor
- 125 g szeder és felkockázott őszibarack vegyesen
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A tésztához - külön-külön tálban - a száraz összetevőket vegyítem. A tojásokat kissé felverem, belekeverem a nedves hozzávalókat. A száraz összetevőket egyesítem a "nedves" hozzávalókkal. Addig keverem, míg a tészta éppen összeáll. A keverékhez adom a gyümölcsöket. Szétosztom a formákba, és kb. 20 percig sütöm az előmelegített sütőben. Rácsra teszem a muffinokat, amíg kihűlnek.
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése