Anna burgonya... |
“Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá – segíteni kell neki.”
(Müller Péter)
Hozzávalók:
- 850 g újburgonya
- 125 g márkázott vaj, olvasztva
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra. Egy hőálló edényt kikenünk olvasztott vajjal. A burgonyát meghámozzuk, és egy éles késsel nagyon vékony szeletekre vágjuk. A burgonyaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük. Kibéleljük burgonyával a tál alját. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, sózzuk. Így rétegezzük a burgonyaszeletek a sütőtálba. Az utolsó csepp vajat is a tetejére locsoljuk. Sütőpapírból kivágunk egy akkora darabot, ami pont befedi a tálunkat. Kb. 1 órát sütjük. Akkor jó, ha a burgonya aranybarnára pirul, a közepét pedig egy hústűvel könnyedén át tudjuk bökni. 5 percig hagyjuk pihenni, ha marad rajta felesleges vaj, leöntjük.
Forrás: Egy falat...Franciaország
De finom lehet:)Mit jelent a márkázott vaj, mert sajnos nem tudom?
VálaszTörlés