Citromos, joghurtos, mentás tökfőzelék zabpelyhes csirkemellfalatokkal 1. |
"Az emberekkel való viselkedés művészete, a sikeres emberek legfőbb titka. Egy ember sikere abban, ahogy másokkal bánik, olyan mérce, amely szerint élete munkájának gyümölcsét mérik."
(Paul C. Parker)
... ritkán eszem rántott húst, inkább roston sütve, grillezve vagy ragunak készítem. Néha azért rám jön a rántott hús ehetnék, ilyenkor vagy sütőben, vagy kevés olajban zabpehelybe, szezámmagba esetleg fehérjébe forgatva sütöm. A főzeléket is "lájtosra" vettem: sűrű görög joghurttal habartam be. Akinek nincsen friss mentája, frissen vágott kaporral is nyugodtan fűszerezheti.
Hozzávalók:
a tökfőzelékhez:
- 1 közepes méretű tök, megtisztítva, lereszelve
- 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- nagy csokor menta, felaprítva
- 1 citrom eszelt héja, fél citrom leve
- só, frissen őrölt bors
- 4 dl sűrű görög joghurt
- 2 ek. tk. liszt
a csirkemellfalatokhoz:
- 2 csirkemell, 1 cm-es szeletekre vágva
- 2 tojás 1 ek. tejjel felverve
- tk. liszt
- finomra hengerelt zabpehely
- só, frissen őrölt bors
Citromos, joghurtos, mentás tökfőzelék zabpelyhes csirkemellfalatokkal 2. |
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát olajon üvegesre párolom. Rádobom a tököt (a levét nem nyomkodom ki!). Sózom, borsozom, reszelt citromhéjjal, mentával és citromlével fűszerezem. A tököt puhára párolom. A joghurtot, egy kevés főzelék levet és a lisztet csomómentesre keverek, besűrítem vele a főzeléket. Friss mentával megszórom. Ha szükséges mehet bele még egy kevés citromlé. A csirkefalatokat sózom, borsozom, majd a lisztbe, tojásba, zabpehelybe forgatom. Serpenyőben kevés olajat hevítek, ebben sütöm aranybarnára a falatkákat. Papírtörlőn csepegtetem le őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése