Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 19., vasárnap

Édes hagymafrittata balzsamecettel...

Édes hagymafrittata balzsamecettel...




... és paradicsomsalátával.




Hozzávalók:




4-6 személyre


a frittatahoz:



  • 2 ek. kacsazsír
  • 4 nagy hagyma, vékonyra karikázva
  • 1 tk. apróra vágott fokhagyma
  • 2 tk. apróra vágott oregánó
  • 1 1/4 tk. tengeri só
  • 1/2 tk. frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. víz
  • 10 tojás
  • 3 ek. frissen reszelt parmezán*
  • 2 ek. finomra vágott petrezselyem



a paradicsomsalátához:



  • paradicsom
  • petrezselyem
  • zúzott fokhagyma
  • citromlé
  • dijoni mustár
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors



* a paleóban kompromisszumos; én most kihagytam




Balatonmáriafürdő



Elkészítése:



Forrósítsuk fel a zsírt egy 25 cm átmérőjű teflonserpenyőben. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, az oregánót, fűszerezzük a só és a bors felével. Süssük 25-30 percig, amíg a hagyma megpirul és megpuhul. Adjuk hozzá a vizet és a balzsamecetet, majd keverjük jól össze, hogy egyenletesen barna színe legyen. Főzzük addig, amíg a folyadék elpárolog. A tojásokat keverjük habosra, tegyük bele a parmezánt*, a petrezselymet és a maradék sót és borsot. Öntsük a hagymára és keverjük jól össze. Süssük addig, míg a tojás alja megszilárdul. Egy tányér segítségével fordítsuk meg a frittatát, majd a másik oldalát is süssük aranybarnára. Tegyük egy nagy tányérra, vágjuk cikkekre. A paradicsomokat felkockázzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel. Ízlés szerinti olívaolajat összekeverünk citromlével (egy rész citrom; három rész olívaolaj), dijoni mustárral, zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A dresszinget a paradicsomra öntjük, jó alaposan összekeverjük, és a frittatához tálaljuk.


Forrás: Szakácsok könyve



Nosztalgia:








2 megjegyzés:

  1. Orsi, érdekes, hogy nosztagiázol egy kicsit. Hiányzik ?
    Gyönyörüek a fényképeid !
    Köszi, Jázmin

    VálaszTörlés
  2. Tagnap a TV-ben croissant készítettek, 2 percre elgondolkodtam, hogy hmmm...aztán eszembe jutott, hogy mit tesz velem a glutén. Kimentem a konyhába és ettem egy szelet paleo sütit. Utána már semmi bajom nem volt. :-D A szüleim nem paleósok, úgyhogy nekik készülnek régi receptek, ezeket fotózom újra. :-D

    VálaszTörlés