Édes hagymafrittata balzsamecettel... |
... és paradicsomsalátával.
Hozzávalók:
4-6 személyre
a frittatahoz:
- 2 ek. kacsazsír
- 4 nagy hagyma, vékonyra karikázva
- 1 tk. apróra vágott fokhagyma
- 2 tk. apróra vágott oregánó
- 1 1/4 tk. tengeri só
- 1/2 tk. frissen őrölt fekete bors
- 2 ek. balzsamecet
- 2 ek. víz
- 10 tojás
- 3 ek. frissen reszelt parmezán*
- 2 ek. finomra vágott petrezselyem
a paradicsomsalátához:
- paradicsom
- petrezselyem
- zúzott fokhagyma
- citromlé
- dijoni mustár
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
* a paleóban kompromisszumos; én most kihagytam
Balatonmáriafürdő |
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a zsírt egy 25 cm átmérőjű teflonserpenyőben. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, az oregánót, fűszerezzük a só és a bors felével. Süssük 25-30 percig, amíg a hagyma megpirul és megpuhul. Adjuk hozzá a vizet és a balzsamecetet, majd keverjük jól össze, hogy egyenletesen barna színe legyen. Főzzük addig, amíg a folyadék elpárolog. A tojásokat keverjük habosra, tegyük bele a parmezánt*, a petrezselymet és a maradék sót és borsot. Öntsük a hagymára és keverjük jól össze. Süssük addig, míg a tojás alja megszilárdul. Egy tányér segítségével fordítsuk meg a frittatát, majd a másik oldalát is süssük aranybarnára. Tegyük egy nagy tányérra, vágjuk cikkekre. A paradicsomokat felkockázzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel. Ízlés szerinti olívaolajat összekeverünk citromlével (egy rész citrom; három rész olívaolaj), dijoni mustárral, zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A dresszinget a paradicsomra öntjük, jó alaposan összekeverjük, és a frittatához tálaljuk.
Forrás: Szakácsok könyve
Nosztalgia:
Orsi, érdekes, hogy nosztagiázol egy kicsit. Hiányzik ?
VálaszTörlésGyönyörüek a fényképeid !
Köszi, Jázmin
Tagnap a TV-ben croissant készítettek, 2 percre elgondolkodtam, hogy hmmm...aztán eszembe jutott, hogy mit tesz velem a glutén. Kimentem a konyhába és ettem egy szelet paleo sütit. Utána már semmi bajom nem volt. :-D A szüleim nem paleósok, úgyhogy nekik készülnek régi receptek, ezeket fotózom újra. :-D
VálaszTörlés