Bruschetta camemberttel, gombával... |
... a mai fárasztó munkanap után nem vágytam másra csak néhány szelet bruschettára, egy pohár félszáraz fehérborra és egy jó könyvre.
2 személyre
- 250 g barna csiperke gomba, megtisztítva, felszeletelve
- 0,5 dl félszáraz fehérbor
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma + 2-3 a dörzsöléshez
- 1-2 ek. olívaolaj
- 3-4 ág friss rozmaring, leveleire szedve
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 tk. bagett, vagy más kenyérféle, vékonyra felszeletelve
- kenyérszeletenként 1egy szelet camembert
Elkészítése:
A gombát a zúzott fokhagymával kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Ízesítem sóval, borssal, friss rozmaringgal. Aláöntöm a fehérbort és a gombát addig párolom, míg teljesen meg nem puhul, a bor el nem forr. Egy-egy szelet kenyeret megpirítok, jó alaposan bedörzsölöm fokhagymával, ráfektetek egy szelet sajtot, ráhalmozok egy kevés gombát, és már majszolom is... :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése