Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 16., csütörtök

Bruschetta padlizsánnal, kapribogyóval...

Bruschetta padlizsánnal, kapribogyóval...


... végre itt a padlizsánszezon!!! 



Hozzávalók:


  • 40 dkg padlizsán
  • 2 ek. tahini (szezámpaszta)
  • 2 ek. citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • bruschettának előkészített tk. kenyér
  • 6-8 szem kapribogyó


Elkészítése:


A sütőt előmelegítem 200°C-ra. A padlizsánokat sütőpapíros tepsire fektetem, megböködöm, és kb. 25 perc alatt puhára sütöm. Kikaparom a húsát. Ezt villával szétnyomkodom, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, tahinivel és citromlével ízesítem. Néhány órára hűtőbe teszem. A kenyérszeleteket megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal és megkenem a padlizsánkrémmel. Kapribogyóval díszítem.



Ihlet: Paprika Magazin 2011. június



Nosztalgia:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése