Bruschetta padlizsánnal, kapribogyóval... |
... végre itt a padlizsánszezon!!!
Hozzávalók:
- 40 dkg padlizsán
- 2 ek. tahini (szezámpaszta)
- 2 ek. citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- bruschettának előkészített tk. kenyér
- 6-8 szem kapribogyó
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200°C-ra. A padlizsánokat sütőpapíros tepsire fektetem, megböködöm, és kb. 25 perc alatt puhára sütöm. Kikaparom a húsát. Ezt villával szétnyomkodom, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, tahinivel és citromlével ízesítem. Néhány órára hűtőbe teszem. A kenyérszeleteket megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal és megkenem a padlizsánkrémmel. Kapribogyóval díszítem.
Ihlet: Paprika Magazin 2011. június
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése