... magyarul fehérboros camembert-krém. A franciák tudják, mitől döglik a légy...
Hozzávalók:
- natúr camembert
- jó minőségű száraz fehérbor
- 3 ek. vaj
- egy marék pirított dió, durvára vágva
- frissen sült baguette
Créme de Camembert au vin blanc... |
Elkészítése:
A camembert penészes héját szép vékonyan levágom (megeszem :-DD ), a lágy belsejét villával szétnyomkodom, és felöntöm annyi fehérborral, amennyi ellepi. Hűtőben pácolom 12 órán át. Leöntöm róla a bort, krémesre keverem a vajjal, megszórom durvára vágott, pirított dióval. Sütök hozzá friss bageuettet, elkortyolgatok mellé egy pohár száraz fehérbort. Azt hiszem ennél nem is kell több...?!
Megjegyzés: Az eredeti recept dió helyett mandulát ír, de nekem pirított dióval jobban bejön!
Forrás: Samuel Chamberlain: Clémentine in the Kitchen; La Reuve Rose
Ez fantasztikus lehet, ízorgia! Imádom a finom sajtot dióval s még ráadásképp bor is!
VálaszTörlésNálunk a kedvencek közé került! Ma is ez lesz a vacsi... :-D
VálaszTörlésNagyon finom lehet és a fotók is gyönyörűek.
VálaszTörlésSajnos, még nemvolt ideje a sajtnak érlelődnie(borban) ,de egyszer mindenképp kipróbálom!:)
VálaszTörlés