Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 26., vasárnap

Créme de Camembert au vin blanc...




 ... magyarul fehérboros camembert-krém. A franciák tudják, mitől döglik a légy...



Hozzávalók:


  • natúr camembert
  • jó minőségű száraz fehérbor
  • 3 ek. vaj
  • egy marék pirított dió, durvára vágva
  • frissen sült baguette



Créme de Camembert au vin blanc...


Elkészítése:


A camembert penészes héját szép vékonyan levágom (megeszem :-DD ), a lágy belsejét villával szétnyomkodom, és felöntöm annyi fehérborral, amennyi ellepi. Hűtőben pácolom 12 órán át. Leöntöm róla a bort, krémesre keverem a vajjal, megszórom durvára vágott, pirított dióval. Sütök hozzá friss bageuettet, elkortyolgatok mellé egy pohár száraz fehérbort. Azt hiszem ennél nem is kell több...?!


Megjegyzés: Az eredeti recept dió helyett mandulát ír, de nekem pirított dióval jobban bejön!


Forrás: Samuel Chamberlain: Clémentine in the Kitchen; La Reuve Rose



4 megjegyzés:

  1. Ez fantasztikus lehet, ízorgia! Imádom a finom sajtot dióval s még ráadásképp bor is!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a kedvencek közé került! Ma is ez lesz a vacsi... :-D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet és a fotók is gyönyörűek.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos, még nemvolt ideje a sajtnak érlelődnie(borban) ,de egyszer mindenképp kipróbálom!:)

    VálaszTörlés