Sertésszeletek párolt vörös káposztával, Anna burgonyával 1. |
... mert szeretjük a francia ízeket.
Hozzávalók:
a párolt vörös káposztához:
- 30 g márkázott vaj
- 1 vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 kisebb fej vörös káposzta, csíkokra vágva
- 1 alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 80 ml vörösbor
- 1 ek. vörösborecet
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 ek. apróra vágott zsálya
- só, frissen őrölt bors
a sertésszeletekhez:
- 1 ek. márkázott vaj
- 4 x 200 g sertésszelet pl. karaj
- 80 ml fehérbor
- 410 ml csirkehúsleves
- 3 ek. főzőtejszín
- 1,5 ek. dijoni mustár
- 4 zsályalevél
Sertésszeletek párolt vörös káposztával, Anna burgonyával 2. |
Elkészítése:
A párolt káposztához a vajat egy nagy lábosba tesszük, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát, és puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a káposztát, az almát, a szegfűszeget, a zsályát, ráöntjük a bort és az ecetet, majd sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon 30 percig pároljuk, ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Levesszük a fedőt, folyamatos kevergetés mellett további 5 percig pároljuk, hogy elpárologjon róla a nedvesség.
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeleteket fűszerezzük sóval, borssal, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Ráöntjük a bort és a levest, beledobunk 3-4 levél zsályát, lefedjük, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A hússzeleteket kiemeljük a serpenyőből, a szaftot leszűrjük és visszaöntjük a serpenyőbe, felforraljuk, és kétharmadára besűrítjük. Beleöntjük a tejszínt, a mustárt, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a szósz ismét kissé besűrűsödik. A húst tányérokra szedjük, szafttal meglocsoljuk. Párolt káposztával és Anna burgonyával tálaljuk.
Forrás: Egy falat...Franciaország
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése