Nigella magyar szendvicse & anyukám meggylekvárja... |
... az lehet, hogy Nigellával együtt én is megőrültem, de a krémsajt & meggylekvár páros akkor is szenzációs. Abba most nem mennék bele, hogy ez az étel mennyire és mitől magyar, viszont egy valami biztos: kár kihagyni!
Hozzávalók:
a szendvicshez:
1 személyre
- 2 szelet rozskenyér
- 2 evőkanál házi natúr krémsajt (enyhén sós)
- 2 evőkanál meggylekvár
a meggylekvárhoz:
- 2 kg meggy
- 600 g cukor
- 2 csomag 3:1-ben dzsemfix
Elkészítése:
A meggylekvárhoz a meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a meggyet félig megfőzzük, hozzáadjuk a cukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a meggy teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.
A szendvicshez az egyik kenyérszeletet megkenjük a krémsajttal, rákanalazzuk a meggylekvárt, beborítjuk a másik szelet kenyérrel, és már haraphatjuk is.
Forrás: TV Paprika 2011. június
Én is jót röhögtem anno ezen az "autentikus magyar fogáson", amikor ment a sorozat. :) Aranyos volt, amilyen vehemenciával Nigella előadta!
VálaszTörlésKrémes túróval szoktuk ugyanezt, de krémsajttal is finom lehet. A házi krémsajt lecsöpögtetett tejfölt takar?
Nálam joghurt, tejföl keveréke lecsepegtetve! :-)
VálaszTörlés