Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 24., péntek

Aszalt sárgabarackos, kókuszos, mézes zabkeksz...




... a zabkekszek közül két nagy kedvencem van: ez az aszalt sárgabarackos és az aszalt áfonyás. Tízóraira vagy uzsonnára szoktam elrágcsálni pár falat gyümölcs kíséretében, de a táskámban is mindig van néhány darab belőle, ha esetleg megéheznék.



Hozzávalók:


  • 150 g tk. liszt pl. Graham
  • 100 g finomra hengerelt zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék 
  • egy nagy csipet só
  • 1 púpos tk sütőpor
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 100 g méz vagy nyírfacukor
  • 100 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 ek. vanília-kivonat
  • 150 g aszalt sárgabarack, apróra vágva


Elkészítése:


A vajat keverd habosra a mézzel (cukorral), pottyantsd bele a tojást, ezzel is keverd habosra. Mehet bele a vanília is, megint kavarás. A lisztet, a sót, a sütőport és a kókuszt keverd össze, és apránként dolgozd a vajas keverékbe. A végén dolgozd bele az apróra vágott barackot. A kezeddel formázz diónál kicsivel nagyobb golyókat, a sütőpapíros tepsin lapítsd keksz alakúra. Süsd 200˘C-ra előmelegítette sütőben, amíg aranybarna nem lesz. Nagyjából ez 10 perc, de ki kell tapasztalni. Ha kihűltek, és ha az egész még melegen el nem tűnt a tepsiről, tedd jól záródó dobozba. Sokáig friss marad. 


4 megjegyzés: