... a zabkekszek közül két nagy kedvencem van: ez az aszalt sárgabarackos és az aszalt áfonyás. Tízóraira vagy uzsonnára szoktam elrágcsálni pár falat gyümölcs kíséretében, de a táskámban is mindig van néhány darab belőle, ha esetleg megéheznék.
Hozzávalók:
- 150 g tk. liszt pl. Graham
- 100 g finomra hengerelt zabpehely
- 50 g kókuszreszelék
- egy nagy csipet só
- 1 púpos tk sütőpor
- egy csipet szódabikarbóna
- 100 g méz vagy nyírfacukor
- 100 g vaj
- 1 egész tojás
- 1 ek. vanília-kivonat
- 150 g aszalt sárgabarack, apróra vágva
Elkészítése:
A vajat keverd habosra a mézzel (cukorral), pottyantsd bele a tojást, ezzel is keverd habosra. Mehet bele a vanília is, megint kavarás. A lisztet, a sót, a sütőport és a kókuszt keverd össze, és apránként dolgozd a vajas keverékbe. A végén dolgozd bele az apróra vágott barackot. A kezeddel formázz diónál kicsivel nagyobb golyókat, a sütőpapíros tepsin lapítsd keksz alakúra. Süsd 200˘C-ra előmelegítette sütőben, amíg aranybarna nem lesz. Nagyjából ez 10 perc, de ki kell tapasztalni. Ha kihűltek, és ha az egész még melegen el nem tűnt a tepsiről, tedd jól záródó dobozba. Sokáig friss marad.
Hol a zabpehely?
VálaszTörlésKöszi! Így jár, aki éjjel ír receptet... :-(
VálaszTörlésElkészült, fincsi volt, gyorsan elfogyott. :)
VálaszTörlésSzupeeeeer! :-D
VálaszTörlés