Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 4., szombat

Rozmaringos őszibarackdzsem...

Rozmaringos őszibarackdzsem...


 ... húsokhoz, sajtokhoz.



Hozzávalók:


  • 2 kg érett, magvaváló őszibarack
  • 60 dkg méz
  • 2 ek. sűrű, sötét balzsamecet
  • 5 ágacska friss rozmaring
  • 0,5 csomag pektin (vagy 2 csomag 3:1-ben dzsemfix)


Elkészítése:


A barackokat megmosom, kimagozom, felkockázom. A bőrét nem szoktam lehúzni, mert a mi barackjainknak vékony bőre van, ami szétfő a főzés során, de akit zavar pucolja meg őket. Egy nagyobb fazékba öntve félig megfőzöm a barackokat. Ekkor felét leturmixolom, belekeverem a rozmaringleveleket és a balzsamecetet, a cukort, majd az egészet alacsony lángon addig főzöm, míg a barackdarabok teljesen megpuhulnak, a lekvár pedig egy kissé besűrűsödik. Belekeverem a dzsemfixet. A lekvárt néhány percig magas lángon, folyamatosan kevergetve főzöm, majd steril üvegekbe töltöm. Dunsztban hűlnek ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése