Rozmaringos őszibarackdzsem... |
... húsokhoz, sajtokhoz.
Hozzávalók:
- 2 kg érett, magvaváló őszibarack
- 60 dkg méz
- 2 ek. sűrű, sötét balzsamecet
- 5 ágacska friss rozmaring
- 0,5 csomag pektin (vagy 2 csomag 3:1-ben dzsemfix)
Elkészítése:
A barackokat megmosom, kimagozom, felkockázom. A bőrét nem szoktam lehúzni, mert a mi barackjainknak vékony bőre van, ami szétfő a főzés során, de akit zavar pucolja meg őket. Egy nagyobb fazékba öntve félig megfőzöm a barackokat. Ekkor felét leturmixolom, belekeverem a rozmaringleveleket és a balzsamecetet, a cukort, majd az egészet alacsony lángon addig főzöm, míg a barackdarabok teljesen megpuhulnak, a lekvár pedig egy kissé besűrűsödik. Belekeverem a dzsemfixet. A lekvárt néhány percig magas lángon, folyamatosan kevergetve főzöm, majd steril üvegekbe töltöm. Dunsztban hűlnek ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése