Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 8., szerda

Sárgabarackos húsgombócok citromos kuszkusszal...

Sárgabarackos húsgombócok citromos kuszkusszal...


... avagy különleges ebéd háromnegyed óra alatt. 
 

Hozzávalók:


a húsgombócokhoz:


  • 500 g darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 10 szem aszalt sárgabarack, felaprítva
  • kisebb csokor friss menta, felaprítva
  • 50 g teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
  • 2 tojás
  • 2 tk. őrölt római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • só, frissen őrölt bors


 a paradicsommártáshoz:


  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 ek. méz
  • 2 tk. őrölt római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • só, egy csipet bors

a kuszkuszhoz:


  • 3 dl forró zöldségalaplé
  • 20 dkg kuszkusz
  • nagy csokor friss menta, felaprítva
  • egy nagy citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • ízlés szerint só
  • pirított fenyőmag


Elkészítése:


A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre dínszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, és nagyjából 10 percig pároljuk, vagy amíg be nem sűrűsödik. A húsgombócokhoz a vöröshagymát és a fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre dínszeljük.  A tojást, a húst, a kenyérmorzsát, a mentát, a sárgabarackot összedolgozzuk. A fűszerekkel ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és ezeket egy kevés olívaolajon aranybarnára sütjük. Az alaplevet a kuszkuszra öntjük, beleforgatjuk a reszelt citromhéjat, és letakarva állni hagyjuk. Ha megpuhult, villával átkeverjük hozzáadva a fenyőmagot, a mentát és a citromlevet. Sózzuk. A húsgombócokat a paradicsommártással és a kuszkusszal tálaljuk.


Ihelt: Good Food 2012. augusztus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése