Marokkói sárgabarackos-mézes csirke... |
... a hús-gyümölcs páros és a marokkói ízek kedvelőinek.
Hozzávalók:
- 4 db 175 g-os csirkemellfilé
- 40 g vaj
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors
- 1/4 tk. Cayenne-bors
- 1 fej hagyma, felszeletelve
- 250 ml csirkealapleves
- 6 korianderág, csokorba kötve (helyette 1 tk. őrölt koriander)
- 425 g sárgabarackkonzerv
- 2 tk. méz
a kuszkuszhoz:
- 2 ek. szeletelt mandula, megpörkölve
- kis csokor menta, felaprítva
- 2 dl kuszkusz
- 4 dl forró víz
- só, frissen őrölt bors
- 40 g vaj
Elkészítése:
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, dobjuk bele a fűszereket, és pirítsuk 1 percig. Vegyük nagyobbra a lángot, tegyük bele a húst, és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Szórjuk köré a hagymát, pirítsuk együtt őket nagyjából 5 percig. Közben forgassuk többször a húst. Öntsük rá a húslevest, sózzuk, borsozzuk. Ha friss korianderünk van, azt itt adjuk hozzá, ha nincs az őrölt koriandert a többi fűszerrel együtt pirítsuk meg. Vegyük kisebbre a lángot, és lefedve főzzük 5 percig, a csirkét közben egyszer fordítsuk át. A barackokat vágott felükkel lefelé rendezzük a csirke köré, locsoljuk meg mézzel, és főzzük 7-8 percig. A barackokat 5 perc után fordítsuk meg. A csirkét vegyük ki a serpenyőből, pihentessük 2-3 percig, majd szeleteljük fel. Öntsük a kuszkuszra a forró vizet, lefedve hagyjuk állni 15 percig. Amikor a kuszkusz kétszeresére dagadt és felszívta az összes vizet, keverjük el benne a vajat, a mentát, a mandulát. Sózzuk. A felszeletelt csirkét és a kuszkuszt tényérokra rendezzük, ráhalmozzuk a hagymás-barackos egyveleget. Megszórhatjuk még pirított mandulával, aprított mentával.
Ihlet: Egy falat...Marokkó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése