"Bounty" golyók... |
... édesapám kedvence volt régen a Bounty csokoládé, egészen addig, amíg a gyártók el nem kezdték ehetetlenül édesre készíteni, a sok adalékanyagról meg már nem is beszélve, ezért kellett egy általunk szeretett házi változatot kitalálnom. Aki a tömény kókusz ízt szereti, biztos nem fog csalódni! Két változatát készítem, az első az cukorral és kókussziruppal készül. A másik változata egy kicsit reformosabb: ezt cukorbetegek, inzulin rezisztensek is ehetek. Persze, csak mértékkel... :-D
Hozzávalók:
I. változat:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg búzadara
- 2 dl tejszín
- 50 ml kókuszszirup
- 3,5 dl kókusztej vagy tej
- 1,5 ek cukor
a bevonáshoz:
- 35 dkg étcsokoládé (60%)
II. változat:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg tk. búzadara
- 2, 5 dl tejszín
- 3,5 dl kókusztej vagy tej
- 3 ek. nyírfacukor
a bevonáshoz:
- 35 dkg étcsokoládé (60%)
Elkészítése:
Az eljárás mindkettőnél ugyanaz...
A kókuszt, a búzadarát, a tejszínt, a kókuszszirupot, a kókusztejet és a cukrot lábosba téve alacsony lángon addig főzzük, míg a dara megpuhul, a massza besűrűsödik, és az állaga formázható nem lesz. Hagyom kihűlni. A masszából diónyi golyókat formázok. A csokoládét gőz felett felolvasztom, temperálom. Ebbe mártom a golyóbisokat. Sütőpapíros tálcára téve beteszem őket a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd a golyókat bonbonpapírba csomagolom. Hűtőben tárolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése