Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 6., hétfő

Citromos, kapros cukkini-sárgarépa főzelék baconbe csavart csirkefalatokkal...

Citromos, kapros cukkini-sárgarépa főzelék...


... akinek tele a hócipője a főzelékeimmel, el kell, hogy szomorítsam, mert terveim között szerepel még jó néhány erre az évre. Mára a cukkini-sárgarépa kombináció jutott...


Hozzávalók: 


a főzelékhez:



  • 1 közepes méretű cukkini, felkockázva
  • 4-5 közepes méretű sárgarépa, felkockázva
  • 1 nagy csokor kapor, felaprítva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 nagy tejföl + 3 ek. Graham liszt
  • kb. 1 liter zöldségalaplé
  • 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve
  • só, frissen őrölt bors 
  • 3-4 ek. olívaolaj


a csirkefalatokhoz:



  • 2 nagy szelet csirkemell
  • kb. 12 szelet bacon, félve vágva
  • kb. 24 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj a sütéshez



Baconbe csavart csirkefalatok...


Elkészítése:


A hagymát kevés olívaolajon üvegesre dínszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát, néhány percig pirítjuk. Mehet bele a cukkini is. A zöldségeket néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével, citromhéjjal ízesítjük. Felöntjük az alaplével, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A tejfölt és a lisztet elkeverjük egy kevés főzeléklével, ezzel habarjuk be a főzeléket. Belekeverjük a friss kaprot. A csirkét 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Minden egyes darab mellé egy gerezd fokhagymát teszünk, és betekerjük egy fél szelet baconnel. A csirkefalatok minden oldalát kevés olívaolajon pirosra sütjük, a főzelékkel tálaljuk.


Ihlet: Ízbolygó


7 megjegyzés:

  1. Nem vagyok kibékülve a képeiddel. Mit keres a főtt étel mellett a tisztítatlan, leveles sárgarépa? Annyira képidegen.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ági! Sajnos, nem tudok mindig, mindenki kedvére tenné. Elsősorban a saját kedvemre teszek, úgy fotózom, ahogy nekem tetszik. Egyszóval a jövőben is lesznek a képeken alapanyagok. Ez van. Amúgy pedig, ha nem vagy vele/ük kibékülve, ne nézegesd a képeimet! Végül is senki nem tart a "fejedhez pisztolyt", hogy az én blogomra kattints!!!

    VálaszTörlés
  3. egyátalán nem képidegen. ha a kedves hozzászóló hölgy jártas lenne a gasztrofotózásban, akkor nem írna hülyeségeket. a legnagyobb nevek is használnak ilyen és hasonló elemeket díszítés gyanánt, úgyhogy ez csak valami idétlen kukacoskodás.

    VálaszTörlés
  4. a kedves hozzászóló hölgy nyilván nincs képben a gasztrofotózásban. a legnagyobb nemzetközi nevek is használnak ilyen és hasonló elemeket, úgyhogy ez itt csak egy idétlen kötözködés. úgyhogy az ilyenekre ne is hallgass!

    VálaszTörlés
  5. Természetesen tiszteletben tartom, hogy elsősorban magad örömére blogolsz, fotózol. Pusztán egy észrevételt tettem. Nem is az alapanyaggal volt bajom a képen, mert az jól is tud mutatni a kész étel mellett, mint pl. a fűszer vagy a citrom. De a sárgarépa, ami sem megmosva, rajta zöldje, amit nem fogyasztunk el, az egy képen a főtt étellel nekem nagyon nem jön össze. De ez az én véleményem, ettől még másnak tetszhet.
    Bennem mindig az merül fel egy ételfotó láttán, hogy ennék e onnan, ahol az étel tálalva van a fotón. Ezért volt képidegen az adott alapanyag.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik!A kisfiamnak nagyon ízlene.Cukkini fan!:-)El fogom neki készíteni.Én várom a sok főzelék receptet!:-)

    VálaszTörlés
  7. Ági, elfogadom az észrevételedet, de nekem akkor is tetszik. Ezért tettem oda. :-D

    VálaszTörlés