Diós, mazsolás, mézes keksz 1. |
... ha egészséges rágcsálnivalóra vágyunk.
Hozzávalók:
- 230 g Graham liszt
- 70 g kukoricaliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/4 kk sütőpor
- 3/4 kk só csipet só
- 150 g durvára vágott dió
- 150 g mazsola
- 1 ek vanília kivonat
- 200 g méz
- 2 tojás
- 120 g vaj
- 100 g margarin
Diós, mazsolás, mézes keksz 2. |
Elkészítése:
A puha vajat és a margarint habosra keverem a mézzel. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a vaníliát. A liszteket elvegyítem a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral, ezt dolgozom apránként a tojásos keverékbe. Mehet bele a dió és a mazsola is. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi adagokat szaggatok. A kekszeket 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm. Akkor sültek meg, ha a szélük halványbarna lesz. Rácson hűtöm ki őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése