Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 9., csütörtök

Diós, mazsolás, mézes keksz...


Diós, mazsolás, mézes keksz 1.


 ... ha egészséges rágcsálnivalóra vágyunk.



Hozzávalók:


  • 230 g Graham liszt
  • 70 g kukoricaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 kk sütőpor
  • 3/4 kk só csipet só
  • 150 g durvára vágott dió
  • 150 g mazsola
  • 1 ek vanília kivonat
  • 200 g méz
  • 2 tojás
  • 120 g vaj
  • 100 g margarin



Diós, mazsolás, mézes keksz 2.


Elkészítése:


A puha vajat és a margarint habosra keverem a mézzel. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a vaníliát. A liszteket elvegyítem a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral, ezt dolgozom apránként a tojásos keverékbe. Mehet bele a dió és a mazsola is. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi adagokat szaggatok. A kekszeket 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm. Akkor sültek meg, ha a szélük halványbarna lesz. Rácson hűtöm ki őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése