Magos, rozsos zsemle... |
"Egy barátság stabilitását mindig a negatív megmérettetés mutatja meg. Madarat tolláról, embert barátjáról..."
(Csernus.I.)
Hozzávalók:
a zsemlékhez:
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 15 dkg öregtészta Graham lisztből
- 20 dkg tk. tönkölybúza liszt
- 3,5 dkg friss élesztő
- 3 ek. lenmag
- 3 ek. szezámmag
- 4 dkg dió, durvára vágva
- 4 dkg tökmag, durvára vágva
- 4 dkg napraforgómag, durvára vágva
- 1 ek. almaecet
- 1 tk. méz
- 2-3 tk. só
- 1 dl savó
- kb. 1,5-2 dl víz
a krémsajthoz:
- 250 g fetasajt
- 250 g házi krémsajt
- nagy csokor kapor, felaprítva
- ízlés szerint 1-1,5 fej zúzott fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Fokhagymás, kapros krémsajt... |
Elkészítése:
A kenyérsütőgép üstjébe tettem először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat - az olajos magokat kivéve. Dagasztás-kelesztés programra kapcsoltam. Miután a tészta megkelt, átdolgoztam, belegyúrtam a magokat. 7 részre vágtam, zsemléket formáztam. A tetejüket kereszt alakban bevágtam. Sütőpapíros lemezen duplájára kelesztettem őket. A tetejüket vízzel lespricceltem. 200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőben sültek nagyjából 20 percet. Rácson hagytam őket kihűlni.
A krémsajt hozzávalóit jól kikeverjük, fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése