... szuper étvágygerjesztő, ha vendégeket várunk,
de akár lehet egy gyors hétköznapi vacsora is.
Hozzávalók:
a tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg Graham - liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. reszelt parmezán
- 1 csipet tengeri só
- 15 dkg hideg vaj
töltelékhez:
- kis csokor medvehagyma, felaprítva
- 1 újhagyma félbe vágva, majd finomra aprítva (a zöld szára nem kell)
- 100 g camembert
- 20-25 g durvára vágott dió
- 2 tejszín tejföl
- 2 tojás
- 1 tk. méz
- 2 ek reszelt parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- ízlés szerint tengeri só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrok, ha a tészta állaga megkívánja adhatunk hozzá néhány evőkanál fagyos vizet. Fél órára hűtőbe teszem, addig elkészítem a tölteléket. A medvehagymát és az újhagymát finomra vágom, a diót durvára aprítom, a sajtot felkockázom
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, hat részre osztom. Minden részt kör alakra nyújtok, a kivajazott, kilisztezett formákba nyomkodom, villával megböködöm. tésztára halmozom a sajtot, a diót, az újhagymát és a medvehagymát. Elegyengetem.
A tejszínt alaposan összekeverem a tojásokkal, a parmezánnal. Ízesítem
sóval, borssal szerecsendióval, mézzel. Ráöntöm a töltelékre,
és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tolva 25-30 percig sütöm. Amíg meg
nem pirul kicsit a teteje és a tejszínes folyadék meg nem szilárdul. Megvárom míg a piték langyosra hűlnek, kiveszem őket a formából (célszerű kivehető aljú formákat választani), ezt követően tálalom...mondjuk salátával, créme fraiche-sel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése