... ha gyorsan kell valami édesség.
Hozzávalók:
a babapiskótás részhez:
- 1 csomag babapiskóta
- 3 puttonyos tokaji aszú
az almás részhez:
- 6-7 db nagyobb alma
- diónyi vaj
- őrölt fahéj
- ízlés szerint méz / barna cukor stb.
- 0,5 dl almalé
a vaníliakrémes részhez:
- 5 tojás sárgája
- 6 dl tej
- 2-3 ek. étkezési keményítő
- ízlés szerint méz / barna cukor stb.
- 1 ek. vanília-kivonat
a zabpelyhes részhez:
- 6-7 ek. finomra hengerelt zabpehely
- 3 ek. méz / barna cukor stb.
- 1 ek. olaj
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítése:
A tojások sárgájából, a tejből, a mézből, a vaníliából és az étkezés keményítőből a szokásos módon vaníliakrémet készítek, félre teszem, kihűtöm. Az almákat meghámozom, kockákra vágom. A diónyi vajon a mézzel, az almalével és az őrölt fahéjjal puhára párolom. Félre teszem, kihűtöm. A zabpelyhet a mézzel, az olajjal és az őrölt fahéjjal egy közepes méretű serpenyőben - folyamatosan keverve - megpirítom. Félre teszem, kihűtöm. Előveszek egy közepes méretű jénai tálat vagy 6-7 desszertes poharat, és elkezdem a rétegzést. Babapiskóta tokaji aszúval meglocsolva, almás rész, babapiskóta meglocsolva tokaji aszúval, vaníliakrém, zabpelyhes rész. Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése