Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 20., szombat

Almás, tokaji aszús pohárkrém...






 ... ha gyorsan kell valami édesség.





Hozzávalók:



a babapiskótás részhez:



  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 puttonyos tokaji aszú 



az almás részhez:



  • 6-7 db nagyobb alma
  • diónyi vaj
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint méz / barna cukor stb.
  • 0,5 dl almalé



a vaníliakrémes részhez:


  • 5 tojás sárgája
  • 6 dl tej
  • 2-3 ek. étkezési keményítő
  • ízlés szerint méz / barna cukor stb.
  • 1 ek. vanília-kivonat



a zabpelyhes részhez:


  • 6-7 ek. finomra hengerelt zabpehely
  • 3 ek. méz / barna cukor stb.
  • 1 ek. olaj 
  • ízlés szerint őrölt fahéj



Elkészítése:



A tojások sárgájából, a tejből, a mézből, a vaníliából és az étkezés keményítőből a szokásos módon vaníliakrémet készítek, félre teszem, kihűtöm. Az almákat meghámozom, kockákra vágom. A diónyi vajon a mézzel, az almalével és az őrölt fahéjjal puhára párolom. Félre teszem, kihűtöm. A zabpelyhet a mézzel, az olajjal és az őrölt fahéjjal egy közepes méretű serpenyőben - folyamatosan keverve - megpirítom. Félre teszem, kihűtöm. Előveszek egy közepes méretű jénai tálat vagy 6-7 desszertes poharat, és elkezdem a rétegzést. Babapiskóta tokaji aszúval meglocsolva, almás rész, babapiskóta meglocsolva tokaji aszúval, vaníliakrém, zabpelyhes rész. Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése