Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 1., hétfő

Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal...

Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal 1.



... zsírszegény, alacsony kalóriatartalmú, sok vasat, folsavat tartalmaz, és kereken 28 perc alatt elkészíthető! Lemértem, tényleg! Ez azért is fontos, mert ha a munkából hulla fáradtan hazatérve a család azt kérdezi "... naaaa, mi lesz a vacsora?" Ne pánikoljunk, hogy ÚÚÚÚristeeeen most aztán mi lesz, szendvics?! Már megiiiint, neeee! Ilyenkor jó, ha van néhány ehhez hasonló gyors recept a tarsolyunkban. Hús biztos van a fagyasztóban, ezt reggel ki lehet venni, hogy mire haza érünk, felolvadjon. Citrom van, petrezselyem (lehet menta) is, csicseriborsó, olajbogyó, fokhagyma és kuszkusz is ipari mennyiségben van felhalmozva. Úgyhogy a húst kell gyorsan bepácolni, 15 percet várni, sütni, addig a kuszkuszt összedobni, teríteni és már lehet is enni... Villámkaja, amihez még főzni sem kell tudni!Azt pedig már le se írom, hogy mennyire finom...inkább "beszéljenek" magukért a képek...




Hozzávalók:


4 személyre



  • 2 citrom leve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. chilipehely
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma



a kuszkuszhoz:


  • 200 g kuszkusz
  • 85 g mazsola
  • 250 ml csirkehúsleves (vagy víz)
  • 85 g magozott zöld olajbogyó
  • 400 g konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 2 ek. felaprított petrezselyem




Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal 2.




Elkészítése:



A csirkemelleket a vastagabbik felüknél bevágom, szétnyitom. A páchoz a citromlevet, az olajat, a zúzott fokhagymát és a chilit összekeverem, jó alaposan a húsba masszírozom, 15 percre félreteszem. A kuszkuszt és a mazsolát tálba teszem, a forró alaplével felöntöm, légmentesen lefedem. 5 percre félre teszem. Ha kész, villával felkeverem, beleforgatom a csicseriborsót, az olajbogyót és a petrezselymet. Sózom, borsozom, tálalásig melegen tartom. A csirkemelleket kiveszem a pácléből, sózom, borsozom és kevés olívaolajon mindkét oldalukat (kb 4-4 perc) pirosra sütöm. A hússzeleteket tányérra rendezem, kuszkusszal és zöldsalátával tálalom.


Forrás: Good Food 2013. március


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése