Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal 1. |
... zsírszegény, alacsony kalóriatartalmú, sok vasat, folsavat tartalmaz, és kereken 28 perc alatt elkészíthető! Lemértem, tényleg! Ez azért is fontos, mert ha a munkából hulla fáradtan hazatérve a család azt kérdezi "... naaaa, mi lesz a vacsora?" Ne pánikoljunk, hogy ÚÚÚÚristeeeen most aztán mi lesz, szendvics?! Már megiiiint, neeee! Ilyenkor jó, ha van néhány ehhez hasonló gyors recept a tarsolyunkban. Hús biztos van a fagyasztóban, ezt reggel ki lehet venni, hogy mire haza érünk, felolvadjon. Citrom van, petrezselyem (lehet menta) is, csicseriborsó, olajbogyó, fokhagyma és kuszkusz is ipari mennyiségben van felhalmozva. Úgyhogy a húst kell gyorsan bepácolni, 15 percet várni, sütni, addig a kuszkuszt összedobni, teríteni és már lehet is enni... Villámkaja, amihez még főzni sem kell tudni!Azt pedig már le se írom, hogy mennyire finom...inkább "beszéljenek" magukért a képek...
Hozzávalók:
4 személyre
- 2 citrom leve
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. chilipehely
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
a kuszkuszhoz:
- 200 g kuszkusz
- 85 g mazsola
- 250 ml csirkehúsleves (vagy víz)
- 85 g magozott zöld olajbogyó
- 400 g konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 ek. felaprított petrezselyem
Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal 2. |
Elkészítése:
A csirkemelleket a vastagabbik felüknél bevágom, szétnyitom. A páchoz a citromlevet, az olajat, a zúzott fokhagymát és a chilit összekeverem, jó alaposan a húsba masszírozom, 15 percre félreteszem. A kuszkuszt és a mazsolát tálba teszem, a forró alaplével felöntöm, légmentesen lefedem. 5 percre félre teszem. Ha kész, villával felkeverem, beleforgatom a csicseriborsót, az olajbogyót és a petrezselymet. Sózom, borsozom, tálalásig melegen tartom. A csirkemelleket kiveszem a pácléből, sózom, borsozom és kevés olívaolajon mindkét oldalukat (kb 4-4 perc) pirosra sütöm. A hússzeleteket tányérra rendezem, kuszkusszal és zöldsalátával tálalom.
Forrás: Good Food 2013. március
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése