Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 21., vasárnap

Finomfőzelék kakukkfüves csirkecombbal...


Finomfőzelék kakukkfüves csirkecombbal...





 ... az általam sosem kedvelt főzelék 
(végre) szerethető formában.



Hozzávalók:



  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa, felkockázva
  • 10 dkg fehérrépa, felkockázva
  • 40 dkg cukorborsó
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 friss kakukkfűág
  • 3 dl tejszín vagy tejföl




a kakukkfüves csirkecombokhoz:




  • 3 egész csirkecomb
  • 15 dkg puha vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 2-3 friss kakukkfűág
  • 1,5 dl száraz fehérbor



Elkészítése:



Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon puhára dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, a zöldségeket, felöntöm fehérborral. Sóval, borssal, friss kakukkfűvel ízesítem. A zöldségeket puhára párolom a borban, Végül hozzáadom a tejszínt/tejfölt, és a főzeléket néhány perc alatt készre főzöm.

A vajat kikeverem a sóval, a borssal, a fokhagymával és a kakukkfűvel. Ezt a fűszervajat alaposan bemasszírozom a combokba (a bőre alá is kenek). Kivajazok egy tepsit, belefektetem a combokat, majd felöntöm fehérborral. A húst 220°C-on sütöm aranybarnára (kb. 50 perc). A főzelékkel tálalom.




Forrás: Nők Lapja Konyha 2013. április



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése