Finomfőzelék kakukkfüves csirkecombbal... |
... az általam sosem kedvelt főzelék
(végre) szerethető formában.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sárgarépa, felkockázva
- 10 dkg fehérrépa, felkockázva
- 40 dkg cukorborsó
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 friss kakukkfűág
- 3 dl tejszín vagy tejföl
a kakukkfüves csirkecombokhoz:
- 3 egész csirkecomb
- 15 dkg puha vaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 2-3 friss kakukkfűág
- 1,5 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon puhára dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, a zöldségeket, felöntöm fehérborral. Sóval, borssal, friss kakukkfűvel ízesítem. A zöldségeket puhára párolom a borban, Végül hozzáadom a tejszínt/tejfölt, és a főzeléket néhány perc alatt készre főzöm.
A vajat kikeverem a sóval, a borssal, a fokhagymával és a kakukkfűvel. Ezt a fűszervajat alaposan bemasszírozom a combokba (a bőre alá is kenek). Kivajazok egy tepsit, belefektetem a combokat, majd felöntöm fehérborral. A húst 220°C-on sütöm aranybarnára (kb. 50 perc). A főzelékkel tálalom.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2013. április
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése