Egyéb érdekességek...rólam

2011. október 16., vasárnap

Erdei gyümölcsös-mandulás piskóta



A tavalyi meggyes piskótához hasonló, erdei gyümölcsös-mandulás piskótát sütöttem a minap, ami amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Tálalhatjátok fahéjjal és mézzel édesített sűrű görög joghurttal, vagy akár vaníliasodóval is! Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók:


  • 100 g Graham-liszt
  • 100 g darált mandula
  • 4 tojás
  • 4 ek. víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 100 g méz + a tetejére
  • 250 g vegyes gyümölcs (pl. mirelit erdei gyümölcs keverék)
  • szeletelt mandula a tetejére


Elkészítése:


A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 evőkanál vízzel felverem. Ezután a sárgáját és a mézet keverem habosra a maradék vízzel. A lisztet összekeverem a sóval, a mandulával, az őrölt fahéjjal. A fehérjébe óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, belevegyítem a sárga részt, a citrom reszelt héját, legvégül pedig a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, megszórom a gyümölccsel, szeletelt mandulával, majd csorgatok rá egy kevés mézet. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.



5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és mennyei lehet az íze:) Nekem az ilyen gyümölcsös sütik a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  2. Egy IR-esnek nem hiszem, hogy jó ötlet a méz, inkább nyírfacukor kellene.

    VálaszTörlés
  3. Ezt az IR-esesek tudják, be lehet helyettesíteni a nyírfacukrot. A recept azzal is működik.

    VálaszTörlés