A tavalyi meggyes piskótához hasonló, erdei gyümölcsös-mandulás piskótát sütöttem a minap, ami amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Tálalhatjátok fahéjjal és mézzel édesített sűrű görög joghurttal, vagy akár vaníliasodóval is! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 100 g Graham-liszt
- 100 g darált mandula
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy csipet só
- 1 kk. őrölt fahéj
- 100 g méz + a tetejére
- 250 g vegyes gyümölcs (pl. mirelit erdei gyümölcs keverék)
- szeletelt mandula a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 evőkanál vízzel felverem. Ezután a sárgáját és a mézet keverem habosra a maradék vízzel. A lisztet összekeverem a sóval, a mandulával, az őrölt fahéjjal. A fehérjébe óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, belevegyítem a sárga részt, a citrom reszelt héját, legvégül pedig a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, megszórom a gyümölccsel, szeletelt mandulával, majd csorgatok rá egy kevés mézet. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Nagyon jól néz ki és mennyei lehet az íze:) Nekem az ilyen gyümölcsös sütik a kedvenceim.
VálaszTörlésMennyeien guszta kép
VálaszTörlésJuj, de nagyon szeretném :)
VálaszTörlésEgy IR-esnek nem hiszem, hogy jó ötlet a méz, inkább nyírfacukor kellene.
VálaszTörlésEzt az IR-esesek tudják, be lehet helyettesíteni a nyírfacukrot. A recept azzal is működik.
VálaszTörlés