Egyéb érdekességek...rólam

2011. október 12., szerda

Csőben sült burgonya



A csirke 40 gerezd fokhagymával elnevezésű étel köreteként ettük ...


Hozzávalók:


  • 1 kg lisztes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 65 g reszelt sajt (pl. guyére)
  • csipetnyi szerecsendió
  • 315 ml főzőtejszín
  • 125 ml tej

Elkészítése:


Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra. A burgonyát meghámozzuk, éles késsel vékonyra felszeleteljük. Egy 23 x 16 cm-es hőálló edényt kivajazunk és kibéleljük a burgonya-szeletekkel, megszórjuk fokhagymával, sajttal, szerecsendióval, majd fűszerezzük a rétegek között, de hagyjunk egy kevés sajtot a tetejére is. Végül meglocsoljuk a tejszínnel elkevert tejjel, és rászórjuk a maradék sajtot. 50-60 percig sütjük, vagy amíg a burgonya átsül és a leve elfő. Ha a teteje túlzottan barnulna, borítsunk rá fóliát. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni.


Forrás: Egy falat...Franciaország

1 megjegyzés:

  1. Először is nagyon tetszik szép az új fejléced!
    Nagyon guszta amit készítettél!Elképzelem mennyire finom lehet! A krumplit nagyon szeretjük, ilyen formában még nem készítettem, de kifogom próbálni !

    VálaszTörlés