A hagymalekvárok közül nálam a pirított diós lilahagymalekvár viszi a pálmát. Szerintem konfitált kacsa mellé a legfinomabb. :-D
Hozzávalók:
- 3 nagy fej lila hagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek. vaj
- 10 dkg méz
- 3 ek. balzsamecet
- 1 ek. apróra vágott rozmaring
- 1 ek. apróra vágott kakukkfű
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 marék durvára vágott, pirított dió
Elkészítése:
A hagymát felszeleteltem, és a zúzott fokhagymával együtt elkezdtem a vajon párolni. Amikor már aranybarna és puha, hozzáadtam a mézet és karamellizáltam. Nem kell sűrűn keverni. Sóztam, borsoztam, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítettem, majd beleszórtam a diót. Az egészet addig főztem, míg az állaga lekvárszerűvé nem vált. Üvegekbe töltöttem, és felhasználásig hűtőben tároltam.
Nagyon hangulatos képek
VálaszTörlésNagyon tetszenek a képek, ezt most meg kell jegyezzem! :)
VálaszTörlés