A vasárnapi menü részeként lecsós tarját sütöttem. Igazából nem nagy dolog, hamar elkészül, és biztosan ezerféleképpen készítitek?! Én most - idő hiányában - az egyszerűbb, "mindent bele a tepsibe" változatot választottam. A bagett recept eredetije Citromhabtól (Rozsos bucik néven fut) származik, remélem nem bánja, hogy ennyire átalakítottam, de muszáj volt már a maradék rozskovászomat felhasználni. Bucikat sem volt kedvem formázni, így maradtam a jól bevált bagett formáimnál. Jó kis kaja, ha esetleg még valaki nem próbálta volna...érdemes...tényleg! :-D
Hozzávalók:
a lecsós tarjához:
- 2 nagy szelet disznó tarja
- 2 közepes méretű paradicsom
- 3 kisebb méretű TV paprika
- 1 kisebb méretű cukkini
- 1 nagy vöröshagyma
- 0,5 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt bors, pirospaprika
- olaj
3 rúd bagetthez:
- 300 g finomliszt
- 200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- fél csomag Alnatura rozskovász
- 1 csomag (9g) Alnatura szárított élesztő
- 330 ml langyos víz
- egy csipet aszkorbinsav
- 2 kávéskanál só
- 1,5 ek. olaj
- 1 kk. méz
Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kiolajoztam, belefektettem a sóval, borssal, pirospaprikával - mindkét oldalukon - befűszerezett hússzeleteket. A zöldségeket megmostam, felkockáztam, ezután rászórtam a hússzeletekre. Újra sóztam, borsoztam, és az egészet meglocsoltam fehérborral. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütöttem a hússzeleteket. Közben többször megforgattam őket.
A bagett hozzávalóit tálba öntöttem, és a szokásos módon hólyagos tésztává dagasztottam. Langyos helyen a duplájára kelesztettem, három részre osztva formáztam, majd a tésztát bagett formában ismét duplájára kelesztettem. 220°C-os, vízgőzös sütőben kb. 20 perc alatt sültek meg. Miután kihűltek a bagettek, felkarikázva a hús mellé kínáltam.
fantasztikusan néz ki
VálaszTörlésIstenien néz ki! Az Alnatura rozskovászt az hol lehet venni?
VálaszTörlésKöszönöm! A DM-ben lehet kapni! :-D
VálaszTörlés