"Ez a gazdag és nem tipikusan olasz mártás meglehetősen különbözik a jól ismert mártásoktól. A salsa di Alfredo Olaszország szerte rendkívül népszerű, és gyakran használják alapként zöldségmártásokhoz, pl. gombához. Egyik nagy előnye, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető, mire a tészta megfő, a mártás is tálalásra kész."
(Tésztalexikon)
Hozzávalók:
4-6 személyre
- 100 g vaj
- 150 g frissen reszelt parmezán
- 350 ml sovány tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- 500 g teljes kiőrlésű tönköly rigatoni
- friss kakukkfű, bazsalikom
Elkészítése:
Főzzük meg a tésztát forrásban lévő vízben al dente. Míg a tészta fő, gyenge tűzön olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a parmezánt és a tejszínt, és kevergessük folyamatosan. Hagyjuk lassan besűrűsödni a mártást. Most tegyük bele a petrezselymet, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, és keverjük jól össze. Szűrjük le a tésztát, és tartsuk melegen egy lábasban. Öntsük rá a mártást, és keverjük jól össze. Tányérokba halmozzuk, petrezselyemmel, friss bazsalikommal és kakukkfűvel díszítjük.
Ötlet: A salsa di Alfredo viszonylag színtelen étel. Ha azt szeretnénk, hogy szemre is látványos legyen, színezett tésztával feldobhatjuk egy kicsit. A piros színű tészta jól illik ehhez az ételhez. Friss zöldségekkel - kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal - mutatósan tálalhatjuk.
Forrás: Tobias Pehle - Birgit Andrich: Tésztalexikon
Ááájjjjj,ez nagyon bejön nekem!:)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik!
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlés