Havonta egyszer biztos eszünk spagettit, ezt a citromosat inkább nyáron készítem, de van úgy, hogy ősszel is megkívánom. Egyszerű, gyors, citromrajongóknak pedig kötelező!
Hozzávalók:
- fél citrom frissen facsart leve, és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. tejszín
- 2-3 ek. olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 marék friss petrezselyem, felaprítva
- parmezán a tetejére
- kb. 200-250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza spagetti
Elkészítése:
A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzöm, leszűröm, tálba szedem. A citrom héját egy tálba reszelem, a levét kifacsarom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a tejszínt, az olajat, sóval, borssal ízesítem, és alaposan összekeverem. A tésztát összeforgatom a citromos egyveleggel, megszórom petrezselyemmel, sajttal, és azonnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése