Egyéb érdekességek...rólam

2011. október 15., szombat

Spaghetti alla limone



Havonta egyszer biztos eszünk spagettit, ezt a citromosat inkább nyáron készítem, de van úgy, hogy ősszel is megkívánom. Egyszerű, gyors, citromrajongóknak pedig kötelező!


Hozzávalók:

  • fél citrom frissen facsart leve, és reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. tejszín 
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 marék friss petrezselyem, felaprítva
  • parmezán a tetejére
  • kb. 200-250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza spagetti

Elkészítése:


A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzöm, leszűröm, tálba szedem. A citrom héját egy tálba reszelem, a levét kifacsarom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a tejszínt, az olajat, sóval, borssal ízesítem, és alaposan összekeverem. A tésztát összeforgatom a citromos egyveleggel, megszórom petrezselyemmel, sajttal, és azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése