Egyéb érdekességek...rólam

2011. október 18., kedd

Füge camembert-tel, dióval, mentával és mézzel



A füge is gyermekkorom "mumusai" közé tartozik, aztán ahogy nőttem, nődögéltem, ezt is megszerettem. Méghozzá annyira, hogyha lehetne, naponta megennék belőle néhány kilót! :-D Nah, de a viccet félre téve...ez a csemege, vagy saláta, vagy nevezzük akárminek...számomra a csúcsok CSÚÚÚCSA. :-D Camembert helyett készíthetitek kecskesajttal, vagy más karakteresebb ízű sajttal, dió helyett mandulával, akinek éppen amihez kedve szottyan. A borocskát pedig tényleg ne felejtsétek ki a végén! :-D


Hozzávalók:


2 személyre

  • 8 db érett füge
  • 2 kisebb marék pirított dió, durvára vágva
  • 8 kocka natúr camembert
  • néhány mentalevél, apróra vágva
  • ízlés szerint méz

Elkészítése:

A fügéket négybe vágom, de nem teljesen, csak annyira, hogy szétnyitható legyen, majd 4 db-ot egy tányérra rendezek. Mindegyik közepébe egy kocka sajt kerül. Az egészet megszórom durvára vágott, pirított dióval, apróra vágott mentával, legvégül meglocsolom mézzel. Már csak annyi dolgunk van, hogy szép lassan megeszegessük, mondjuk egy pohár bor társaságában. 

1 megjegyzés: