... málnával, mentával és juharsziruppal.
... annyira finomak, hogy ezen a héten már
harmadszorra készülnek reggelire.
Hozzávalók:
- 120 g hajdinaliszt
- 45 g mandulaiszt
- 1 tk. sütőpor
- nagy csipet tengeri só
- 1 egész tojás
- 150-175 ml víz
Elkészítése:
A tésztát este szoktam bekeverni. Korán kelő típus vagyok, úgyhogy munkába indulás előtt bőven van időm kisütni. A tészta egy részét (már, ha marad) nyugodtan vissza lehet tenni a hűtőbe. Ha friss a tojás, nem lesz semmi baja. A maradékot akár másnap reggel is kisüthetjük.
A
liszteket elkeverem a sóval, a sütőporral. Fokozatosan adagolom hozzá a vizet. Amikor a
víz felét már hozzá adtam, beleütöm a tojást, és folyamatosan
beledolgozom a maradék vizet is. Sűrű palacsintatészta
állagúnak kell lennie. Forró, olajjal kikent palacsintasütőben sütöm ki
őket evőkanálnyi adagokban. Tálaláskor a palacsintákat bőven meglocsolom juharsziruppal, megszórom málnával és friss mentalevélkékkel.
... ezzel a reggelivel igazán jól indulhat a nap!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése