Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 20., szombat

Mini palacsinták mandula-, és hajdinaliszttel...







... málnával, mentával és juharsziruppal.

... annyira finomak, hogy ezen a héten már
 harmadszorra készülnek reggelire. 



Hozzávalók:




  • 120 g hajdinaliszt
  • 45 g mandulaiszt
  • 1 tk. sütőpor
  • nagy csipet tengeri só
  • 1 egész tojás
  • 150-175 ml víz



Elkészítése:



A tésztát este szoktam bekeverni. Korán kelő típus vagyok, úgyhogy munkába indulás előtt bőven van időm kisütni. A tészta egy részét (már, ha marad) nyugodtan vissza lehet tenni a hűtőbe. Ha friss a tojás, nem lesz semmi baja. A maradékot akár másnap reggel is kisüthetjük. 
 
A liszteket elkeverem a sóval, a sütőporral. Fokozatosan adagolom hozzá a vizet. Amikor a víz felét már hozzá adtam, beleütöm a tojást, és folyamatosan beledolgozom a maradék vizet is. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Forró, olajjal kikent palacsintasütőben sütöm ki őket evőkanálnyi adagokban. Tálaláskor a palacsintákat bőven meglocsolom juharsziruppal, megszórom málnával és friss mentalevélkékkel.

 
 
 
 
... ezzel a reggelivel igazán jól indulhat a nap!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése