Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 14., vasárnap

Szirupos citromtorta citromos mascarpone krémmel...



Szirupos citromtorta citromos mascarpone krémmel 1.






... és kandírozott ibolyával.


... végre itt a TAVASZ!!!




Hozzávalók:



23 cm-es tortaformához:




  • 150 ml repceolaj vagy más semleges ízű olaj
  • 350 g finomliszt
  • 5 tk. sütőpor
  • 100 g mandulaliszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 4 citrom reszelt héja
  • 280 g eritrit vagy nyírfacukor
  • 4 nagy tojás
  • 450 g natúr joghurt




a citromsziruphoz:




  • 170 g eritrit vagy nyírfacukor
  • 4 citrom leve




a citromos mascarpone krémhez:




  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • ízlés szerint nyírfaporcukor/eritrit




a díszítéshez:




  • kandírozott ibolya
  • gyöngyház színű cukorgyöngy





Szirupos citromtorta citromos mascarpone krémmel 2.



Elkészítése:




A sütőt 160°C-ra előmelegítem. A lisztet, a kukoricalisztet, a mandulalisztet, csipet sót és a sütőport összekeverem. A tojásokat kihabosítom a cukorral, hozzácsorgatom - folyamatos keverés mellett - az olajat. Belereszelem a citrom héját, hozzákeverem a joghurtot és a száraz alapanyagokat. A masszát szilikon sütőformába töltöm, és tűpróbáig (kb. 1 óra) sütöm. Ha nagyon barnulna a teteje alufóliával letakarom. A sziruphoz az összetevőket egy kisebb lábosban összekeverem, közepes lángon addig melegítem, míg a cukor el nem olvad. Ezután magasabb lángon addig forralom, míg szirupsűrűségű nem lesz. Félrerakom. A süteményt még melegen kiügyeskedem a formából, hurkapálcával alaposan megböködöm. Óvatosan rákanalazom a szirup egy részét, ha beszívta a tészta, a másik felét is. A mascarponét kihabosítom a citromlével, a héjjal és a cukorral. Miután a sütemény teljesen kihűlt, a tetejére kenem a krémet. Kandírozott ibolyával és cukorgyönggyel díszítem.





Ihlet: Good Food 2013. április




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése