Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 13., szombat

Kandírozott ibolya...










... első kandírozott ibolya kísérletem. Ízre finom, különleges, 
de a levendulát nálam nem előzi be. Ha nem is fogok minden nap ilyet eszegetni, 
díszítésre azért tökéletes lesz.




Hozzávalók: 


  • ibolya*
  • 1 tojásfehérje
  • 2-3 dkg vaníliás cukor 


* ha csak díszítésre használom, akkor a zöld részét is kandírozom









Elkészítése:




A tojásfehérjét villával felverjük. Belemártogatjuk a szirmokat, majd meghempergetjük a cukorban őket. Sütőpapírra rakosgatjuk és szobahőmérsékleten 1 éjszaka alatt megszárítjuk. Jól záródó dobozban, hűvös helyen tárolva hónapokig eláll.




Forrás: Tücsökbogár


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése