Spenótos ricottakrémmel töltött gomba 1. |
... avagy gyorsan, finomat.
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb csiperkegomba
- 250 g ricotta sajt (krémesebb változat)
- kis csokor zsenge bébispenót
- 3-4 ek. reszelt parmezán
- ízlés szerint 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/4 citrom reszelt héja (opcionális)
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- tengeri só
a szóráshoz:
- 1-2 ek. reszelt parmezán
a tálaláshoz:
- friss petrezselyemmel ízesített barna rizs
Gyöngyike... |
Elkészítése:
A
ricottát összekeverem a felaprított spenóttal, a parmezánnal. Sóval,
borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával és egy kevés citromhéjjal
ízesítem. A gombát megtisztítom, kivágom a tönkjét (ezt elteszem
zöldségalaplé főzéséhez). A gombákat kivajazott sütőtálba helyezem.
Alaposan megtöltöm őket a krémmel. Megszórom a tetejüket reszelt
parmezánnal. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt sülnek meg.
A megsült gombákat petrezselymes barna rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése