Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 20., szombat

Spenótos ricottakrémmel töltött gomba...


Spenótos ricottakrémmel töltött gomba 1.





... avagy gyorsan, finomat.




Hozzávalók:



  • 7-8 nagyobb csiperkegomba
  • 250 g ricotta sajt (krémesebb változat)
  • kis csokor zsenge bébispenót
  • 3-4 ek. reszelt parmezán
  • ízlés szerint 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 
  • 1/4 citrom reszelt héja (opcionális)
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só




a szóráshoz:



  • 1-2 ek. reszelt parmezán




a tálaláshoz:




  • friss petrezselyemmel ízesített barna rizs





Gyöngyike...



Elkészítése:



A ricottát összekeverem a felaprított spenóttal, a parmezánnal. Sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával és egy kevés citromhéjjal ízesítem. A gombát megtisztítom, kivágom a tönkjét (ezt elteszem zöldségalaplé főzéséhez). A gombákat kivajazott sütőtálba helyezem. Alaposan megtöltöm őket a krémmel. Megszórom a tetejüket reszelt parmezánnal. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt sülnek meg. A megsült gombákat petrezselymes barna rizzsel tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése