Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 6., szombat

Tavaszi húsgombócos spagetti...


Tavaszi húsgombócos spagetti...




... szerintem inkább tavasz váró húsgombócos spagettinek kellene hívni, mert még (sajnos) idén nem sok "tavaszban" volt részünk. 
Örülnék már végre egy kis napsütésnek...



 


Hozzávalók:



4 személyre 




  • 400 g darát sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 50 g parmezán, lereszelve
  • 1 kisebb tojás (opcionális)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 400 g tk. tönkölybúza spagetti
  • 150 ml zsíros tejszín
  • 200 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • egy csokor friss petrezselyem, durvára vágva




Elkészítése:




... pofon egyszerű, és 35 perc alatt elkészül.





A darált húst összekeverem a tojással, a hagymával, fokhagymával, citromhéjjal, a parmezán felével. Sózom, borsozom. Még egyszer alaposan összekeverem. A masszából 16 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázok. Az olajat felforrósítom egy nagyobb serpenyőben, és 10-12 perc alatt a gombócokat aranybarnára sütöm benne. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A főzővízéből 1,5 dl-t félre teszek. A tejszínt összekeverem 1 dl főzőlével és a serpenyőbe öntöm, a húsgombócokra. Felforralom, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Hozzáadom a borsót, 2 percig forralom. Ezután hozzáadom a petrezselyem felét, a leszűrt spagettit. Ha szükséges öntök még hozzá egy kevés főzővizet. Tálaláskor rászórom a maradék petrezselymet és a maradék parmezánt.




Ihlet: Good Food 2013. március



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése