Tavaszi húsgombócos spagetti... |
... szerintem inkább tavasz váró húsgombócos spagettinek kellene hívni, mert még (sajnos) idén nem sok "tavaszban" volt részünk.
Örülnék már végre egy kis napsütésnek...
Örülnék már végre egy kis napsütésnek...
Hozzávalók:
4 személyre
- 400 g darát sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom reszelt héja
- 50 g parmezán, lereszelve
- 1 kisebb tojás (opcionális)
- 1 ek. olívaolaj
- 400 g tk. tönkölybúza spagetti
- 150 ml zsíros tejszín
- 200 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- egy csokor friss petrezselyem, durvára vágva
Elkészítése:
... pofon egyszerű, és 35 perc alatt elkészül.
A darált húst összekeverem a tojással, a hagymával, fokhagymával, citromhéjjal, a parmezán felével. Sózom, borsozom. Még egyszer alaposan összekeverem. A masszából 16 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázok. Az olajat felforrósítom egy nagyobb serpenyőben, és 10-12 perc alatt a gombócokat aranybarnára sütöm benne. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A főzővízéből 1,5 dl-t félre teszek. A tejszínt összekeverem 1 dl főzőlével és a serpenyőbe öntöm, a húsgombócokra. Felforralom, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Hozzáadom a borsót, 2 percig forralom. Ezután hozzáadom a petrezselyem felét, a leszűrt spagettit. Ha szükséges öntök még hozzá egy kevés főzővizet. Tálaláskor rászórom a maradék petrezselymet és a maradék parmezánt.
Ihlet: Good Food 2013. március
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése