Fogasfilé, citromos, diós, parmezános panírban 1. |
... sütőben sütve.
... régi kedvencünk új köntösben.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet fogasfilé*
- 3 vastag szelet szikkadt tk. kenyér, feldarabolva
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g dióú
- 2 szál friss rozmaring, levelei
- 3-4 evőkanál tk. liszt
- 2 tojás enyhén felverve
- kevés olívaolaj a sütéshez
- citrom a tálaláshoz
* vagy bármilyen más fehér húsú halfilé, esetleg sertésszelet, csirkemellfilé
Fogasfilé, citromos, diós, parmezános panírban 2. |
Elkészítése:
A kenyeret, a citromhéjat, a diót és a parmezánt késes robotgépben morzsásítom, tányérba öntöm. A lisztet és a felvert tojást is egy-egy tányérba teszem. A halszeleteket sózom, borsozom. Egyenként a lisztbe, a tojásba, majd a morzsába forgatom mindkét oldalukat. Sütőpapíros tepsire helyezem, és egy kevés olívaolajjal permetezem meg őket. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sütöm őket aranybarnára. Citromlével, barna rizzsel, salátával tálalom.
Fogasfilé, citromos, diós, parmezános panírban 3. |
Ihlet: Good Food 2013. február
Merluzzo italiano :-) , tegnap volt nálunk ebédre... Csak nem paníroztam, hanem a tetejére tettem a friss atlani tökehalnak, úgy került a sütöbe. Eszméletlen finom...
VálaszTörlésNekem is kedvencem a diós bundás ételek!:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésAzr szeretném kérdezni, hogy Te a diéta mellett eszel is ezekből az ételekből, amiket pl. fehérliszttel készitessz? Én is sokszor sütök-főzök a családnak, de mindig készítek magamnak egy más változatot is.
Notburga, néztem a recepted, klassz, el fogom én is készíteni!
VálaszTörlésErika! :-D
Diamia, néha meg szoktam ezeket is kóstolni, mert nem vagyok annyira szigorú önmagamhoz. Bele szoktam a napi szénhidrátmennyiségbe ezeket számolni, illetve igyekszem minél többet sportolni. Alapvetően tartom a diétát, de azért kóstolok ilyen finomságokat is. Mellettük természetesen külön főzök magamnak is "egészségesnek", a diétába illőnek mondott ételeket.