Csokis-diós brownie-t sütöttem nemrég - Nigella útmutatásai alapján. Volt már nálunk mandulás, meggyes, sima, de még diós soha. Igazából nem is tudom, hogy melyik a legfinomabb...Talán a meggye-mandulás??? Nem tudom...mindenki döntse el maga, hogy kinek, melyik a kedvence?!
Hozzávalók:
- 375 g puha vaj
- 375 g étcsokoládé
- 6 egész tojás
- 30 dkg durvára vágott dió
- 1 tk só
- 22,5 dkg liszt
- 1 ek vaníliakivonat
- 37,5 dkg cukor (túl soknak találtam: 20 dkg)
Elkészítése:
- A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztottam, homogénné kevertem, félrehúztam a tűzről, és egy kicsit hűlni hagytam.
- A cukorhoz egyenként hozzákevertem a tojásokat, a vanília kivonatot, a sóval elkevert lisztet és a durvára vágott diót. Beledolgoztam a csokis keveréket.
- 180°C-ra előmelegített sütőben, közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsiben kb 25 perc alatt megsütöttem.
- Vigyázat! Nem szabad túlsütni, akkor vegyük ki, amikor még ragad a tűre a tészta.
- Miután kihűlt, nagyobb kockákra vágtam, porcukorral meghintettem, egész dióval díszítettem.
- Műanyag dobozba téve, több napig is eláll. Szerintem másnap a legfinomabb!
Forrás: Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké
Isteni, nagyon guszta
VálaszTörlésDíj, ha van kedved nézz be hozzám :)
De jó, dijó!:) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésDióval még nem próbáltam a brownie-t. Ez a Nigella könyv még nincs a polcomon, szóval jöhetnek a receptek, lécci-lécci!:)
Á, nem kell rangsorolni, melyik a legfinomabb :-) A felsorolás sorrendjében jöhetnek a brownie-k :-DDD
VálaszTörlésBianka! Nagyon köszönöm a díjat,és hogy rám gondoltál, amint utol érem magam, írok róla egy posztot is! :-D
VálaszTörlésIldy! Megint milyen szellemes kommentet kaptam! :-D Tessék kipróbálni, nagyon fincsi! Megígérem, hogy hozok még receptet Nigellától...hamarosan, kérd majd számon, légyszi, nehogy elfelejtsem! :-D
Viki! Teljesen igazad van...jöhet az összes, szépen sorban!!!:-DDDDD
Kedves Mézigörl,
VálaszTörlésnem akarok nagyon butának tűnni, de mit jelent az hogy homogénné? Válaszodat előre, is köszönöm.
Nikoletta! Ugyan, dehogy....ne butáskodj. Teljesen össze kell őket keverni (homogén=egynemű). Írj csak nyugodtan, bármilyen kérdésed van! :-D
VálaszTörlésA cukor az a felolvasztáskor kerül bele ? :)
VálaszTörlés