Nagy kedvenc nálunk a cukkinis sütemény - legyen az meggyes, csokoládés....bármilyen... -, mivel olyan finom szaftos. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert 2-3 napig is eláll, sőt szerintem másnap sokkal puhább, finomabb. Tavaly többször volt már a blogon ehhez hasonló recept, lényegében ugyanazon az alapokon nyugszik ez a változata is, csak most fehér-, és étcsokival ízesítettem. Vigyázat, nálunk 5 perc alatt elfogyott! :-))
Hozzávalók:
- 300 g cukkini, reszelve
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 150 g finomliszt (lehet fehér tönkölyliszt is)
- 150 g méz
- 5 dkg étcsokoládé (70%-os), durvára vágva
- 5 dkg fehér csokoládé, durvára vágva
- 3 ek. 100%-os, cukrozatlan kakaópor
- egy nagy csipet só
- 2 tk szódabikarbóna
- 3 tojás
- 1/2 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
a díszítéshez:
- kb. 5 dkg fehér csokoládé
- 1-2 ek. olaj
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A lisztet összekevertem a sóval, a sütőporral, a fahéjjal és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra kevertem a mézzel, fokozatosan csorgattam hozzá az olajat. Belekevertem a cukkinit, majd a lisztes keveréket, legvégül pedig a durvára vágott csokoládét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, megszórtam mandulával, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva tűpróbáig (kb 25-30 perc) sütöttem. A fehér csokit gőz felett az olajjal felolvasztottam, és a megsült sütemény tetejére csorgattam. Miután a csokoládé megszilárdult, szeleteltem.
További cukkinis sütemény receptek:
Imádom!!!!!!!!!!!! Jöhetne egy szelet! MOST!
VálaszTörlésez csakis nagyon finom lehet,és el tudom képzelni,milyen jó szaftos..illatos..hm:)A teteje pedig már kész orgia.Odavagyok az ilyen sütikért!
VálaszTörlésÉs még dupla csokis is...férjem oda lenne érte
VálaszTörlésKedves Mézigörl! Hány tojás kell a sütibe?Jól látom hogy nem látom?
VálaszTörlés