... a crépeshez. Igazából nem csak palacsintához, hanem bármely édességhez (pohárkrémekbe, bonbonokba) el tudom képzelni. Csínján kell adagolni, mert elég ütős! :-D
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 250 g méz
- 250 g nádcukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tk. fahéj
- 8 g vaj
Elkészítése:
A mézet, a cukrot és a vajat sötétbarnára karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Egy csipet sóval és fahéjjal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, üvegekbe töltjük. Néhány napig hűtőben eláll.
Nos ez a kis kalóriabomba nagggyon jól néz ki!:-)
VálaszTörlésA fotó is első osztályú, szép kompozíció. Azt a kis kenyérke darabkát megkennéd nekem az üveg tartalmával?:-)))
Latsia! Már meg is kentem, nyisd az ablakot, légyszi...küldöm! :-D
VálaszTörlésNaaaagyon finom
VálaszTörlésEgy-két ilyen édes ütést szívesen bevállalnék! :)
VálaszTörlésKöszi az ötletet!
Mézi!A tejszín milyen tejszín legyen?
VálaszTörlésNelli! Tulajdonképpen mindegy, az a lényeg, hogy magas legyen a zsírtartalma. Én most habtejszínnel készítettem.
VálaszTörlés