A rossz idő ellenére, azért bízom abban, hogy még lesz NYÁR. Vacsira ezért egy "nyárias" levest választottam. Elsőre gondolom mindenkinek furán hangzik az elnevezése - alma és paradicsom, azok hogy passzolnak össze??? :-DD Bevallom első olvasásra én is így gondoltam, aztán vettem a bátorságot, és elkészítettem. ...és meg kell, hogy mondjam, tényleg nagyon jók együtt! :-DD
Hozzávalók:
- 6 paadicsom
- 3 alma
- 1 citrom leve
- 1 dl almaecet
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, majd 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, és eltávolítjuk a héjukat. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk, majd az almakockák egyharmadát gyufaszál vékonyságúra vágjuk, és összekeverjük a citromlével. A paradicsomot öszeturmixoljuk a maradék almával, majd hozzáadjuk az ecetet, az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor megszórjuk a gyufaszálra vágott almával, és néhány csepp olívaolajat cseppentünk rá.
Forrás: TV Paprika Magazin 2011. júniusi szám - néhány apró változtatással
Finom lehet
VálaszTörlésTényleg első olvasatra furán hangzik az alma-paradicsom duó.... egy próbát megér!
VálaszTörlés