Úgy nagyjából kéthetente kerül náluk a palacsintának valamely formája az asztalunkra. Nagyon szeretjük - hidegen és langyosan is - mindenféle változatban, ízkombinációban. Az én szívem az amerikai palacsinta mellett leginkább a francia palacsintához (crépes) húz, bár a jó kis "magyar" túrós, kakaós, fahéjas, diós-lekváros palikat sem vetem meg! SŐT! :-DD Ma is franciásra vettem a figurát, és a tárkonyos csirkeragu leves mellé crépes-eket sütöttem, melyeket körtével és fahéjas karamellkrémmel tálaltam. Az pedig nem is kérdéses, hogy mennyire finom... :-D
Hozzávalók:
a francia palacsintához:
- 75 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 tojás
- só
- 150 g finomliszt
- 2 ek. olaj/olvasztott vaj
- 2,5 dl tej
a körtés részhez:
- 4 db érett körte
- 2 egész szegfűszeg
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint méz (elhagyható)
- 1 csipet fahéj
a tálaláshoz: fahéjas karamellkrém (A receptet lásd hamarosan!)
Hozzávalók:
Palacsintát sütni - szerintem - mindenki tud, ezért nem részletezem pontosan, hogyan is kell. A fenti hozzávalókat a szokásos módon összekeverjük, majd 30 percet pihentetjük. 8 palacsintát sütünk belőle. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, lábosba tesszük. Mézzel, citromlével, fahéjjal és két egész szegfűszeggel együtt puhára pároljuk, félretesszük. A palacsintákat négybe hajtjuk, tányérra rendezzük, ezután melléhalmozzuk a párolt körtét, legvégül pedig meglocsoljuk a karamellkrémmel.
Forrás: A palacsinta receptje Lajos Maritól való. Nők Lapja 2011. július 20. A változtatás csak annyi, hogy fele arányban teljes kiőrlésű lisztet használtam.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésIsteni lehet, nagyon guszta:) Csak ne utálnék annyira palacsintát sütni!
VálaszTörlésIsteni. Akár most is elfogadnék egy tányérral. :)))
VálaszTörlésLányok! Köszönöm a kedves szavakat, tényleg nagyon finom lett!
VálaszTörlésPetra! Küldtem a kóstolót!
Trollanyu! Én is utálom sütni, viszont enni imádom, ezét hajlandó vagyok magam rávenni a sütésre... :-D