Tudom, hogy ez nem az "igazi" madártej recept, de azért bátorkodom megmutatni nektek, hogy mi hogyan szeretjük. Természetesen mézzel készítjük, és a krémet egy kicsit besűrítjük, nem hagyjuk annyira hígra. Nagyon finom!
Hozzávalók:
dupla adaghoz:
- 12 tojás
- 20 dkg méz
- 1,5 liter tej
- 2 nagy csipet só
- 2-3 ek. keményítő (pl. kukorica)
- 1 vaníliarúd
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk a vaníliarúd magjaival, majd egy kanál segítségével beleszaggatjuk, és megfőzzük a fehérjehabot. Egy szűrő segítségével kiszedjük, leszűrjük, félretesszük. A tejet átszűrjük, a tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt is. A tejet visszatesszük a tűzre, újra felforraljuk, ezután állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos keveréket, egy kicsit besűrítjük. A krémet tálkákba tesszük, ráhalmozzuk a fehérje galuskákat, és reszelt étcsokoládéval díszítjük (nálunk annyira meleg volt, hogy a fényképezés közben a reszelt csokiból olvadt csoki lett :-DD).
Gyönyörű a fénykép:) Szerintem nagyon finom lehet mézzel a madártej. Anyukám főzött madártejet gyakran én nagyon ritkán, pedig fincsi
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Szeretjük mi is nagyon! Szép lett az új "köntösöd" !
VálaszTörlésNem hazudok 100 éve nem ettem madártejet. Nekem mindig a szósz ízlett :)
VálaszTörlésmadártej is oké, de azok a harapnivaló körték. na abból kérnék most, tögtön, azonnal egyet.
VálaszTörlésGyönyörű! A fotó és a madártaj is. Nagyon kellemes emlékek fűznek a madártejhaz. Mikor pocaklakóm uszkve 12 éve megszületett, ez volt az első étel, amit szívesen megettem:)))
VálaszTörlés