A külföldi konyhák közül négy kedvencem van: az olasz, a francia, a spanyol és a mexikói. Ma "francia hangulatban" voltam, ezért a desszertünknek a francia konyha egyik remekét választottam. Nagyon finom magában is, de levendulás sárgabarack-dzsemmel egyszerűen zseniális! :-DD
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 410 ml tej
- 1 vaníliarúd
- 3 tojássárgája
- 1 tojás
- 90 g finom kristálycukor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 140°C-ra (gázsütőnél 1-es fokozat). A tejet egy lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a magvakat, és a rúddal együtt a tejbe szórjuk. A tejet épp csak felforraljuk.
Összekeverjük eközben a tojássárgákat, a tojást és a cukrot. A forró tejet a tojásos keverékre szűrjük, a tetejéről leszedjük a habot.
Forrás: Egy falat...Franciaország c. könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése