Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 7., vasárnap

Petits pots de créme



A külföldi konyhák közül négy kedvencem van: az olasz, a francia, a spanyol és a mexikói. Ma "francia hangulatban" voltam, ezért a desszertünknek a francia konyha egyik remekét választottam. Nagyon finom magában is, de levendulás sárgabarack-dzsemmel egyszerűen zseniális! :-DD


Hozzávalók:


4 adaghoz

  • 410 ml tej
  • 1 vaníliarúd
  • 3 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 90 g finom kristálycukor

Elkészítése:


Előmelegítjük a sütőt 140°C-ra (gázsütőnél 1-es fokozat). A tejet egy lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a magvakat, és a rúddal együtt a tejbe szórjuk. A tejet épp csak felforraljuk. 
Összekeverjük eközben a tojássárgákat, a tojást és a cukrot. A forró tejet a tojásos keverékre szűrjük, a tetejéről leszedjük a habot. 

A krémet átkanalazzuk négy 125 ml-es tálkába, és egy tepsire helyezzük. A tepsit az edények faláig feléig felöntjük vízzel. Harminc percig sütjük, amíg a tejsodó kissé megszilárdul. A tálkákat rácsra állítjuk, és hagyjuk kihűlni, azután tálalásig a hűtőbe tesszük.

Forrás: Egy falat...Franciaország c. könyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése