Apum kedvében szerettem volna járni, ezért rizspudingot főztem neki a minap. Maradt még egy üvegcse fahéjas karamellkrém, és egy doboz szeder, amik sürgős felhasználásra vártak, ezért a vaníliás helyett egy kicsit extrább ízesítésű pudingot készítettem. A siker és a dicsérő szavak természetesen nem maradtak el... mindenki jóízűen falatozott. :-D
Hozzávalók:
- 200 g rövid szemű rizs
- 250 ml víz
- 100-150 g méz
- 1 liter tej
- 4 ek. kukorica keményítő
- 1 ek vanília-kivonat vagy 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- só
a rétegzéshez:
- fahéjas karamellkrém
- szeder
Elkészítése:
Öntsünk a rizsre 250 ml vizet, és főzzük egy csipet sóval, amíg a rizs teljesen magába nem szívja. Hozzákeverjük a mézet, a vanília-kivonatot, és most 250 ml tejet. Állandó kevergetés mellett - a tejet fokozatosan hozzáadva - a rizst puhára főzzük. Az utolsó adag tejben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a pudingot. A tálkák aljára egy kanál karamellkrémet, erre néhány szem szedret teszünk. Ráöntjük a még meleg pudingot, végül a tetejét szederrel díszítjük. Langyosan tálaljuk.
*Ötlet: Egy falat...Marokkó
Mézi!Ez nagyon fini lehet!:-)
VálaszTörlésIsteni. Légipostán lehetne kérnem? :)))
VálaszTörlésÉn is szívesen kanalazgatnám :)
VálaszTörlésNyelek nagyokat, csurog a nyálam!! Én 'előfőzni' is tejben szoktam. És kevesebb a tej, így nem is kell hozzá sűrítő. Látom apukád is édesszájú, 100 g méz ;-)
VálaszTörlésEz nem csak finom, de látványra is lenyügőző
VálaszTörlésNagyon szép és guszta!
VálaszTörlés