Úgy 2 havonta rám tör a "muffin láz", és akkor hetente többször is sütök, a legkülönfélébb ízvariációkban. Most is éppen ezt az időszakomat élem, így megint muffint készítettem. Ribizli és zabpehely helyett málnával és kókusszal, a méz természetesen mindig állandó szereplő. :-D A tésztája pedig azért is nagyszerű, mert nem száraz, fullasztó, és másnap is klasszul élvezhető. Nyugodtan be lehet dobni a táskába tízóraira, uzsira is a rohangálós, sűrű hétköznapokon. :-))
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 10 dkg Graham liszt
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2,5 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg barna cukor
- 5 dkg méz
- 1 dl olaj
- 125 g málna (friss vagy fagyasztott)
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
Elkészítése:
A cukrot és a mézet a tojásokkal habosra kevertem, az olajat, ezután a tejet fokozatosan dolgoztam hozzá. A lisztet, a kókuszreszeléket a sóval és a sütőporral összevegyítettem, majd a nedves részhez kevertem. Nem kell precízen összekeverni, mert úgy lesz "szellős" a muffinunk, ha csak nagyjából dolgozzuk össze a hozzávalókat. Nyugodtan maradhatnak benne csomók is. A málnát is beleszórtam, majd szilikonos muffin-formákba adagoltam, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem (tűpróba!).
Nagyon guszta ez a muffin, kedvem lenne beleharapni!!! Nálam olyan veszély nem fenyegetné, hogy kiszáradna másnapra, mert nem tudok annyit sütni, hogy maradjon belőle.:))
VálaszTörlésNagyon guszta , igen finom lehet a kókusz és málna együtt!
VálaszTörlésGyönyörű színe van
VálaszTörlés