...mézzel készítve. Igazi különlegesség. Ajánlom sült húsokhoz, de szerintem a legfinomabb a kacsa-, és libamáj mellé.
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek. vaj
- 10 dkg méz
- 3 ek. balzsamecet
- 1 ek. apróra vágott rozmaring
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A hagymát felszeleteltem, és elkezdtem a vajon párolni. Amikor már aranybarna és puha, hozzáadtam a mézet és karamellizáltam. Nem kell sűrűn keverni. Sóztam, borsoztam, rozmaringgal ízesítettem. Üvegekbe töltöttem, és miután kihűlt, hűtőbe tettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha, 2011. februári szám
A hagymalekvár imádni valóan finom! Első megkóstolása után szerelmese lettem. Nagyon finom a sült bárányhoz is, de tényleg a kacsa és a liba a legjobb párja. Nagyon finom lehet, így mézesen!
VálaszTörlésKi fogom próbálni. Köszi. :)))
VálaszTörlésHát igen... a tökéletes lekvár :) Imádom!
VálaszTörlésOlyan régóta tervezek én is hasonlót csinálni...kösziiii!
VálaszTörlésMég sosem ettem, de azt hiszem finom lehet
VálaszTörlésNagyon megszerettem, idén már én is saját magam szeretném készíteni. Annyira egyszerű, mégis különleges. Szép lett :)
VálaszTörlés