Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 21., vasárnap

Almás-szedres ropogós



Ez az édesség nem csak almából és szederből, hanem bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető. Lehet bátran kísérletezni! :-D Bevethetjük reggelire, vagy a nyári hőségben vaníliafagyival, házi krémsajttal, görög joghurttal uzsonnára is. Mi az egészet  egy szempillantás alatt elpusztítottuk, és mind a 10 ujjunkat megnyaltuk utána! :-D


Hozzávalók:


  • 4 nagyobb méretű alma, felkockázva (a héját rajta hagyom)
  • 200 g szeder
  • fél citrom leve
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 100 g méz (ízlés szerint lehet több is)
  • 1,5 ek. kukorica keményítő
  • 100 g hideg vaj, felkockázva
  • 180 g házi granola dióval és tökmaggal
  • 25 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

a tálaláshoz:

  • natúr házi krémsajt, sűrű görög joghurt, vaníliafagyi stb.

Elkészítése:
 

Egy magas falú 28 cm-es pitetálba halmozom a gyümölcsöket, meglocsolom citromlével, mézzel, megszórom kukorica keményítővel, fahéjjal, és 10 percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom. A granolát összekeverem a liszttel és egy csipet sóval, egyenletesen rászórom a félig megsült gyümölcsökre, ezután rákockázom a vajat, és visszatolom a sütőbe 15-20 percre. Addig sütöm amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhulnak, a vaj el nem olvad, a granola pedig aranybarnára pirul. Egy kicsit hagytam hűlni, tányérokba szedtem, natúr házi krémsajttal tálaltam.


˝*Ötlet: Bill Granger: Most te főzz!

1 megjegyzés: