Ha gyorsan kell rittyenteni valami ebédet, akkor szoktam ezekhez a 20 perces receptekhez nyúlni. Amíg a tészta fő, összepépesítem a hozzávalókat, megterítek, aztán jöhet egy gyors pesto-tészta keverés (persze közben készül azért egy fénykép is :-DD), és az étel tálalva. Ugye mennyire egyszerű? :-D
Hozzávalók:
- 1 marék friss genovai bazsalikom
- 1 marék fenyőmag
- 1 marék pecorino
- 1 marék parmezán
- ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors, citromlé
- kb. 1 dl olívaolaj
- kb. 200-250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza spagetti
Elkészítése:
A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, a parmezánt, a pecorinót, az olajat mozsárba teszem, sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítem. Ezután az egészet krémesre töröm. Ráöntöm a frissen, al dente-re főzött tésztára, és azon nyomban tálalom.
Isteni!
*Ötlet: Essen & Trinken Magazin 2011. augusztusi száma
Ez is tetszik, mostanában nagyon klassz dolgok tűnnek elő Nálad, gratulálok!
VálaszTörlés