Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 23., kedd

Pasta alla Genovese



Ha gyorsan kell rittyenteni valami ebédet, akkor szoktam ezekhez a 20 perces receptekhez nyúlni. Amíg a tészta fő, összepépesítem a hozzávalókat, megterítek, aztán jöhet egy gyors pesto-tészta keverés (persze közben készül azért egy fénykép is :-DD), és az étel tálalva. Ugye mennyire egyszerű? :-D


Hozzávalók:

  • 1 marék friss genovai bazsalikom
  • 1 marék  fenyőmag
  • 1 marék pecorino
  • 1 marék parmezán
  • ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors, citromlé
  • kb. 1 dl olívaolaj
  • kb. 200-250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza spagetti



    Elkészítése:


    A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, a parmezánt, a pecorinót, az olajat mozsárba teszem, sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítem. Ezután az egészet krémesre töröm. Ráöntöm a frissen, al dente-re főzött tésztára, és azon nyomban tálalom.


    Isteni!


    *Ötlet: Essen & Trinken Magazin 2011. augusztusi száma

    1 megjegyzés:

    1. Ez is tetszik, mostanában nagyon klassz dolgok tűnnek elő Nálad, gratulálok!

      VálaszTörlés