Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 28., vasárnap

Granola cookies



A házi müzlit sokféleképpen fogyasztom: csak úgy magában, pohárkrémben, ropogósnak gyümölcsökkel, ezúttal pedig puha keksz formájában. Reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy csak, ha megéhezünk egy pohár tej, joghurt kíséretében nemcsak egészséges, de finom rágcsálnivaló lehet. Én mindig tartok magamnál néhány darabot nasinak...soha nem lehet ugye tudni, mikor éhezik meg az ember lánya. :-D Bármilyen maggal, aszalt gyümölccsel készíthető. Én most aszalt barackot, mazsolát, mandulát, tökmagot, diót, szezámmagot és zabpelyhet tettem bele. A tojás miatt néhány napig eltartható, de azért készüljünk arra, hogy gyorsan párolog... :-DD


Hozzávalók:

  • 500 g granola (vagy házi müzli)
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 150 g méz
  • 2 tojás
  • 3 tk. reszelt citromhéj / narancshéj
  • 160 g puha vaj / margarin
  • egy nagy csipet sütőpor (opcionális)

Elkészítése:


A müzlit összekeverjük a liszttel, a narancshéjjal, beledolgozzuk a tojást, a mézet és a felkockázott lágy vajat. Jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából kanálnyi adagokat szaggatunk, kézzel golyóvá formázzuk, a tepsire helyezzük, és a kezünkkel ellapogatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe téve 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha halványbarna a kekszek alja. A sütőpapíron hagyjuk kihűlni, ezután légmentesen záródó dobozba téve tároljuk.



Most néhány nap szünet következik, addig is nézelődjetek a régebbi receptek között! :-)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, kipróbálom, bár házi müzlim nincs, mi egy német márkájut szoktunk venni,amelyben sok- sok gyümölcs van.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon izgalmas recept. Tetszik. :)))

    VálaszTörlés