Nagyon szeretem az egyszerű, gyümölcsös édességeket, ezúttal is ezt hoztam nektek. Friss sárgabarack mandulával megszórva, a levendula zamatával feldobva. Kell ennél több??? Igen...azért egy gombóc vaníliafagyi azért még dukál mellé! Isteni! :-D
Hozzávalók:
- tisztított vaj vagy kókuszolaj a kenéshez
- 4 sárgabarack, félbevágva és kimagozva
- 4 ek. levelesre szeletelt mandula
- 4 ek. méz
- ízlés szerint szárított levendula
Elkészítése:
Vékonyan kivajazunk egy akkora tűzálló tálat, amelyben a félbevágott barackok egyetlen rétegben elférnek. A sárgabarackokat - vágott felükkel felfelé - belehelyezzük a tálba. Meghintjük mandulával, levendulával, meglocsoljuk a mézzel. 200°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a sárgabarack megpuhul, a mandula pedig aranybarnára pirul. Kivesszük a sütőből, és azonnal tálaljuk, ízlés szerint vaníliafagylattal kísérve.
Ötlet: Szakácskönyvtár - Spanyol konyha: Mézzel sült sárgabarack - a fűszerezésen változtattam csak
Még nem ettem levendulás ételt, de nagyon guszta lehet barackkal
VálaszTörlésVaníliafagyival lehet csak az igazi. A grillezett barackot nagyon szeretem, ez a sütőben készült változat is nagyon klassz. :))))
VálaszTörlésSzeretem a levendulával bolondított ételeket, és ez annyira ötletes, amennyire egyszerű. Nagyon finom lehet, amint sárgabarackhoz jutok, ki is próbálom.
VálaszTörlés